Új Star Trek játék készül

Star Trek

A Star Trek film franchise új életet kapott, amikor J.J. Abrams 2009-ben elkészítette a reboot-ot, a Paramount Digital Entertainment pedig ugyanezt készül tenni a sci-fi játékkal is. Várhatóan jövő nyáron érkezik az új játék, hasonló időpontban, mint a film folytatása.

A játék középpontjában Kirk és Spock áll majd, akiknek a God of War történetírója, Marianne Krawczyk írt új sztorit, melyben a film írói is egítségére voltak. Az események a 2009-es film zajlanak, amikor is az Enterprise legénységének meg kell akadályoznia, hogy egy erős faj átvegye az uralmat a világegyetem felett.

Az akcióval teletűzdelt játékmenetben lehetőség lesz co-operative módra is. A játékot a BioSchock 2 multiplayer részéért, valamint a The Darkness II-ért felelős Digital Extremes fejleszti, J.J. Abrams Bad Robot-jával, valamint a film producereivel karöltve.

Az új játék a második lesz a sorban, mely a 2009-es filmet követi. Elődje, a Star Trek: D.A.C., egy hajóról hajóra mászkálós, szimpla lövöldözős játék volt, mely nem volt tulságosan sikeres.