Tripla platinás Vérvonalak

Dragon Age BloodlinesA piacvezető BioWare™ játékfejlesztő, az Electronic Arts Inc. stúdiója bejelentette, hogy a Dragon Age™: Vérvonalakból világszerete több mint 3 millió* példányt értékesítettek.

A Game Informer, a G4 és a PC Gamer által az „Év Szerepjátéká"-nak minősített Dragon Age: Vérvonalak  Seth Schiesel, a The New York Times publicistája szerint „… legjobb elektronikus játék, amit valaha készítettek.” A Dragon Age: Vérvonalak harminc alkalommal kapta meg  a „2009 legjobbja” díjat, átlagos értékelése 91/100**. Az átütő szakmai és közönségsikernek köszönhetően a  Dragon Age: Vérvonalak hatodikként csatlakozik a rekordbevételt termelt BioWare játékok, a Baldur's Gate™, a Neverwinter Nights™, a Star Wars®: Knights of the Old Republic™, a Jade Empire™ és a Mass Effect™ ötösfogatához.

A Dragon Age: Vérvonalak 2009 őszén jelent meg, és a stúdió folyamatosan szállítja hozzá a tartalombővítő csomagokat, amilyen a Warden’s Keep és a Visszatérés Ostagarba. Az első kiegészítő csomag, a Dragon Age: Vérvonalak – Eszmélés megjelenése 2010. március 16-ra várható.
 
„Remek kezdés ez a Dragon Age termékcsalád számára; nagy örömmel tölt el bennünket, hogy világszerte sikerült megfelelnünk a kritikusok és a rajongók elvárásainak” – mondta Dr. Ray Muzyka, a BioWare társalapítója, az EA RPG/MMO csoportjának általános igazgatója. „Csapatunk készen áll arra, hogy egyre újabb, minőségi kalandokkal és történetekkel kápráztassa el a rajongókat Ferelden világában!”
A Dragon Age: Vérvonalak – Eszmélés, a BioWare Dragon Age termékcsaládjának legújabb tagja, közvetlenül a Dragon Age: Vérvonalak után játszódik. A játékosok egy szürke kamarás parancsnokot alakítanak benne, akit a rend fereldeni pozícióinak megerősítésével és annak a rejtélynek a felderítésével bíznak meg, hogyan élhették túl az éjfattyak a vezérdémon pusztulását. A rend újjászervezése, a titokzatos „Építész" kilétének felderítése és az éjfattyak további sorsának rendezése csak néhány a hős által megoldandó problémák közül. A játékosok importálhatják Dragon Age: Vérvonalak karaktereiket, de akár új – Orléziából nemrég érkezett – szürke kamarás karaktert is indíthatnak.
A Dragon Age: Vérvonalak világszerte számos elismert szakmai orgánumtól kapta meg a „2009 legjobbja” elismerést. A teljesség igénye nélkül: USAToday.com, CNN.com, MSNBC.com, The Associated Press, Game Informer, GameSpot és IGN. A rajongók is kitörő lelkesedéssel fogadták: a BioWare online közösségének mostanra több mint 5 millió regisztrált tagja van; nekik köszönhető, hogy a DragonAge.com 2009 folyamán az EA (EA.com-ot is magába foglaló) hálózatának leglátogatottabb oldalává vált.

A Dragon Age: Vérvonalak jelenleg is kapható Xbox 360, PlayStation® 3 és magyar, szöveg-lokalizált PC-s változatokban. A program a PEGI-től „18+” besorolást kapott.