SWTOR: Űrhajó információk

DefenderHat különböző osztályú űrhajó közül választhatunk majd a Star Wars MMORPG-ben, a The Old Republic-ban. Ezek közül kettő leírása, valamint néhány kép elérhető a játék hivatalos oldalán. Az egyik ilyen a Defender, a másik a Fury. A különböző kasztok igényeihez megfelelően kialakított űrhajók szolgálnak majd a játékos otthonaként, miközben a rendszereket járja.

A Defender-t a Nagy Háború idején építették, kifejezetten a Jedi Tanács tagjai számára. Bár külsőleg egy átlagos köztársasági cirkálóra hasonlít, számos, a jedik küldetéseihez szükséges speciális fejlesztést hajtottak végre a modellen. A két szinttel rendelkező űrhajó felső szintje tárgyaló termeket foglal magába, míg az alsó szinten található a raktár, egy orvosi részleg, illetve egy meditációs kamra.

A fejlett hiperhajtóművel, valamint a legmodernebb hajtóművekkel szerelt Fury az Birodalom egyik legkézenfekvőbb hajója. Bár eredetileg kulcsfontosságú harci küldetésekhez tervezték, mára a sithek által egyik leggyakrabban használt modellé vált. Kialakításának köszönhetően kiválóan manőverezhető, míg fegyverzete egy kisebb cirkálóéval vetekszik. A belső kialakítás teljes mértékben tükrözi a sith-ek által megkövetelt igényeket.