SPORE Lénylabor június 17-től

Image Az ingyenes demó és a megvásárolható teljes verziók sokoldalú kreatív eszköztárat kínálnak az alkotni, játszani, tartalmat megosztani kívánóknak.
Az Electronic Arts Inc. és a Maxis bejelentették, hogy a SPORE Lénylabor ingyenesen letölthető demója és megvásárolható teljes verziója 2008. június 17-én jelenik meg. A SPORE Lénylabor a SPORE rajongói és a kreatív érdeklődésűek számára első alkalommal teszi lehetővé, hogy megtervezzenek egy saját fajt, és azt barátaik számára is elérhetővé tegyék.
 
Minden, a SPORE Lénylaborral készített lény importálható a SPORE PC-re és Mac-re megjelenő teljes verziójába, amikor az 2008. szeptember 5-én megjelenik Európában és 2008. szeptember 7-én Észak-Amerikában.

"Izgatottan várjuk, hogy végre világszerte a játékosok kezébe adhassuk a SPORE kreatív eszközeit" mondta Will Wright, a Maxis vezető tervezője. "A játékosok által ezen a nyáron létrehozott nagyszerű alkotások segítenek majd benépesíteni a játék világát, amikor a SPORE szeptemberben megjelenik, így bizonyos értelemben a SPORE Lénylabor jelenti a SPORE születését."

A SPORE Lénylabor ingyenes demóverziója a www.spore.com honlapról lesz világszerte letölthető. A demóban a játékosok tetszőleges számú lényt formázhatnak meg, színezhetnek ki és próbálhatnak ki a SPORE játék lényszerkesztő eszközeinek 25 százalékát felhasználva. Alkotásaikat a játékosok megoszthatják barátaikkal, beleértve a YouTube-feltöltés lehetőségét is. A demó bekerül a The SimCity Box csomagba is, mely június 23-án jelenik meg.

A SPORE Lénylabor megvásárolható teljes verziója szintén rendelkezésre áll majd Észak-Amerikában 9,99 dolláros áron, a legtöbb európai térségben pedig 9,99 euróért. Ez a verzió a játék összes lényszerkesztő eszközét tartalmazza. (A SPORE Lénylabor megvásárolható verziója nem minden térségben elérhető.)

A SPORE, a The Sims alkotóinak e nagy érdeklődéssel várt játéka saját világot teremt a játékosok számára: az élet megszületését és evolúcióját, törzsek létrehozását, civilizációk felépítését, egész világok megformázását és a más játékosok által alkotott univerzum felfedezését ígéri. A SPORE rengeteg kreatív eszközzel látja el a játékosokat, így világuk szinte teljes egészében alakítható: a lények, a járművek, az épületek, még az UFO-k is. A játékosok ezután könnyedén megoszthatják alkotásaikat a világgal, vagy felfedezhetik a mások által alkotott számtalan galaxist.