Rekordokat dönt a Starcraft 2

Starcraft 2Mind legális, mind illegális letöltésekben a legépszerűbb játék 2010-ben a Starcraft második része. A Blizzard bittorrenten is lehetővé tette a játék, valamint a hozzá kapcsolódó patchek megvásárlását és letöltését. A cég a saját szervereiről seedeli a játékot, ezzel biztosítva, hogy minden vásárló, aki bittorrenten keresztül szeretné letölteni, maximális sebességgel és minél rövidebb idő alatt tehesse azt.

Sajnos hivatalos adatokat nem árultak el, mennyien éltek az online vásárlás lehetőségével, azonban a Blizzard hozzáállása is kiválóan mutatja, hogyan lehet használni a sokak által csak mumusként kezelt és illegálisnak tartott bittorrent technológiát legális terjesztésre.

Valószínűleg kevésbé hozza tűzbe a cég dolgozóit, hogy játékuk 2010 eddig legtöbbet letöltött játéka. A megjelenést követő 24 órában közel 100.000 ember töltötte le illegálisan a játékot, a mai napra pedig ez a szám megháromszorozódott. Jelenleg közel 50.000 ember osztja meg aktívan a játékot (egy-egy népszerű film, illetve sorozat esetén ez a szám 3-4.000 körül szokott lenni).