Megkezdődött a Medal of Honor nyílt bétateszt

Medal of HonorAz Electronic Arts Inc. ma bejelentette, hogy a világ PC játékosai már élvezhetik a Medal of Honor játékot. Az EA három teljes napra – október 7-én éjfélig (csendes-óceáni középidő szerint) – játszhatóvá tette a Medal of Honor társas módjának egy részét, hogy a játékosok ezrei személyesen győződhessenek meg róla, milyen hitelességgel jeleníti meg a program az Afganisztánban dúló háború kérlelhetetlen körülményeit és valós harceszközeit.

A nyílt bétateszt a fejlesztőcsapat számára is egyedi lehetőség a társas módot futtató szerverpark terheléspróbájára – a tapasztalatok birtokában könnyebben garantálhatják, hogy a kapcsolódás a Medal of Honor október 15-i megjelenése után is problémamentes, a játékélmény mindenkor minőségi legyen. A nyílt bétateszt szoftverének letöltéséhez keresd fel a www.medalofhonor.com/pcopenbeta weboldalt!

Az EA röviddel a PC platformon futó nyílt bétateszt indulása előtt jelentette be, hogy a Medal of Honor társas módjában szereplő ellenség nevét „szembenálló erőkre” (OPFOR) cserélte. A változás a többjátékos módban szereplő ellenség megnevezésére korlátozódik – a dinamikát, a pályákat, a fegyver- és karaktermodelleket nem érinti. Változatlan maradt a szóló játékmód tartalma és a Medal of Honor nyújtotta játékélmény is, melyet az amerikai Official Xbox Magazine és az angol Games Master egyaránt 85 pontra értékelt. A „tálib” név eltávolítását a jelenleg is szolgáló, leszerelt és elesett amerikai katonák hozzátartozóival való együttérzés indokolta. Az Egyesült Államok haderejének erőfeszítéseit az EA több jótékonysági alap – köztük a Give Back 10, a Mission Continues és az Adopt-a-Soldier – támogatásával is elismeri. Az EA által támogatott szervezetek folyamatosan bővülő listája és további információ: www.medalofhonor.com/giveback.

A Medal of Honor sorozat szívét és lelkét az amerikai és szövetséges katonák áldozathozatalának bemutatása jelenti. A fegyveres erők kötelékében szolgáló férfiak és nők iránti tiszteletből döntöttünk a „tálib” név eltávolítása mellett” – mondta Greg Goodrich, a Medal of Honor ügyvezető producere. „A társas játékmódban megjelenő néven kívül azonban semmi nem változott. A PC platformon futó társas, nyílt bétateszt során erről a fogyasztók személyesen is meggyőződhetnek.

A DICE által fejlesztett Medal of Honor társas módja világszínvonalú belső nézetű akcióélményt, dedikált szervertámogatást és sokrétű konfigurálhatóságot, szóló módja létező helyszíneket, fegyvereket és hátborzongató valószerűséget kínál.

A Medal of Honor társas játékmódjának nyílt bétatesztje két új, valós helyszínek ihlette pályát tartalmaz: a Kunar bázist és a Shahikot-hegyvidéket. A Kunar bázis Sector Control (Szektorellenőrzés) módban játszható, melynek során a két fél a térkép taktikai szektorainak birtoklásáért küzd. A Shahikot-hegyvidék a taktikai alapú, feladatközpontú Combat Mission (Harci bevetés) módban játszható, melynek során az egyik félnek a másik ellenállását megtörve kell végrehajtania előre meghatározott célkitűzéseit. A mérkőzések során 12 fős csapatok (pályánként 24-en) ütköznek meg a valószerűen rombolódó környezetben. A küzdelem során taktikai támogatást kérhetnek, és testre szabhatják fegyverzetüket is – a kiegészítők kombinálása révén több százféle módon.

A Medal of Honor tizenegy éves történetében először hagyja maga mögött a 2. világháború hadszíntereit, hogy a csatatérré vált Afganisztánban, képzelt szereplők maroknyi csapata szemszögéből mutassa be napjaink újfajta háborúját. A Medal of Honor játékosai első lépcsős csapásmérőket alakítanak – az Egyesült Államok haderejének viszonylag kevéssé ismert elitkatonáit, akik a Nemzetvédelmi Parancsnokság égisze alatt működnek, és mások számára megoldhatatlan küldetéseket visznek sikerre.

A Medal of Honor Európában október 15-én jelenik meg.