Mass Effect 3 infók

Mass Effect 3

Már csak alig nyolc hónapot kell kibírnunk addig, hogy végre szembe szállhassunk a Földet ostromló Repaerekkel, és ismételten megmentsük a galaxist Shepard parancsnokkal. A Bioware pedig most látta úgy, hogy nekikezd a szivárogtatásnak, és a marketinghadjáratnak. 

Szóval Shepard parancsnok ezúttal sem lazíthat, hiszen amellett, hogy a Reaperek valamilyen okból pont a Földet szemelték ki első célpontjuknak, a második részben még minket pártfogó Illusive man valamiért megharagudott ránk (talán a Collectorok bázisán történtek miatt?...), és ránk zúdította mech-seregét.

Az első részben megismert két "ócskavason" kívül találkozhatunk még nindzsákat megszégyenítő ügyességgel és gyorsasággal mozgó robotokkal, illetve a nem túl beszédes névvel rendelkező "assault unit"-okkal. Az érdekesség ezekkel kapcsolatban az, hogy bár a második részben is sok ellenfelet akár egy ügyes lövéssel is elintézhettünk, itt már tényleg mindennek lesz egy gyenge pontja, amiről ráadásul nem is mindig virít, hogy oda kell lőnünk.

Mass Effect 3 Assault Unit

A Repaerek – bár nem valószínű, hogy konkrétan harcolni kellene ellenük -, szintén kaptak pár új egységet, amik „csupán” 2-3x akkorák, mint az első részben megismert Sovereign.

A második részre „kissé” megnyirbált inventoryt visszabővítették. Több dolgot lehet felvenni az ellenfelektől, amiket aztán a fegyverek fejlesztgetésére, átépítésére fordíthatjuk. Tűzgyorsaságot, pontosságot növelhetjük, vagy a visszarúgást csökkenthetjük a beépítésükkel.

Persze maga Shepard is kapott pár változtatást: például a fedezékek között hatékonyabban tud majd mozogni, ami kell is majd, hiszen a fejlesztők sokkalta pergősebb játékmenetet ígérnek, szám szerint 15%-al intenzívebb lesz a játék (Érdekelne, hogy mi alapján számolták ki.). Továbbá végre nem csak egyetlen egy közelharci mozdulat ismer a derék parancsnok, hanem… többet.

Mass Effect 3: Salarian World

Ehhez kapcsolódik az eddig bejelentett egyetlen új kaszt, a heavy melee, ami a nevéből eredendően inkább a test-test elleni harccal fog foglalkozni.

A mérnök pedig ezentúl képes telepített, önműködő lövegeket lerakni.

Az első részből ismert Mekozásról, és a DLC-vel elérhető légpárnásozásról ezúttal teljesen le kell mondanunk, ami szerintem nem is nagy baj, hiszen a föld lakosságát nagyban irtják, szóval Shepardnak lesz jobb dolga is ennél. Ezek helyett ismét a Normandyról kell szkennelgetnünk a bolygókat.

A meglátogatható helyek sokkalta embercentrikusabbak lesznek, hiszen két helyszín az ötből kapásból New York és London. A maradék három pedig egy Krogan, és egy Szalarian világ lesz illetve a Mars.