Kinect móddal bővül a Deathly Hallows első része

Harry Potter and the Deathly HallowsA Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 videojáték exkluzív Kinect for Xbox 360 játékmóddal jelentkezik, amely egyedi kihívásaival még nagyobb hatalmat ad a játékosok kezébe. Az események a sorozat történetében először a Roxfort védelmező falain kívül zajlanak, így a Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 játékban Harry folyamatosan menekülni kényszerül az őt üldöző könyörtelen ellenfelek hordái elől.

A játékosok ismeretlen terepen találják magukat, távol az iskola biztonságától, folyamatos küzdelmet folytatva a túlélésért. Az új játékmotor, amelyet kifejezetten a HD konzolok lehetőségeit szem előtt tartva fejlesztettek ki, nagy felbontású, páratlanul részletgazdag grafikával és akciódús játékmenettel kápráztatja el a játékosokat minden platformon, a kizárólag Xbox 360 platformon elérhető Kinect változat pedig exkluzív kihívásokkal gazdagítja a játékot mind egyszemélyes, mind kétfős kooperatív módban, amelynek során a játékosok Harry, Ron vagy Hermione szerepét ölthetik magukra.

„A Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 véget nem érő izgalmakkal várja a játékosokat: Harrynek félelmetes ellenségek seregeivel szemben kell megvédenie magát” – nyilatkozta Jonathan Bunney, az EA Bright Light Studios alelnöke és produkciós vezetője. „A Kinect kihívások lehetővé teszik, hogy a játékosok szó szerint egy-egy kézmozdulattal varázsolhassanak, bármiféle vezérlő használata nélkül – ez még mélyebbé, még gazdagabbá teszi a játékélményt. Ráadásul létrehoztunk egy speciális kooperatív játékmódot Kinect platformra, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre ketten harcoljanak vállvetve a halálfalók ellen – első alkalommal a Harry Potter játékok történetében!”.

A Kinect jóvoltából a Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 játékosai az események középpontjába csöppennek: kezük és testük mozdulataival varázsolhatnak a képernyőn, és mérhetnek vereséget félelmetes ellenségeikre. Kooperatív módban a gördülékeny célzórendszer és a pontszámokat dokumentáló ranglisták további izgalmas versengéssel gazdagítják a játékot.