Hatalmas érdeklődés övezte a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság osztályozó kupa döntőit

Kiélezett mérkőzések és tömött széksorok fogadták az MNEB osztályozó döntőjének helyszínére látogatókat a PlayIT-en.

Hatalmas sikerrel zárultak a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság osztályozó kupa döntői a múlt hétvégi PlayIT rendezvényen. A helyszínen kialakított színpadok előtt tömött széksorok, míg az élő online közvetítésen keresztül több ezer ember követte Magyarország legjobb csapatait és játékosait.

A League of Legends versenyét az elmúlt évek egyik meghatározó hazai e-sport szervezete, a WiLD by Lagardére Sports, a PUBG squad versenyt a legendás KODIAK-ot is sorai közt tudó Flank csapata nyerte. CS:GO-ban a hazai sztárokkal tűzdelt Revolte, Rainbow 6: Siege-ben a Sixth Sense ötöse, míg Hearthstone-ban Balázs „Hulkenstein” Sebestyén állhatott fel a dobogó felső fokára.

„Számos dologban történelmi az, amit a hétvégén az MNEB osztályozó kupa döntőkkel megvalósítottunk. Ez volt az első, négy fős csapatokkal zajló PUBG LAN Magyarországon, de először volt itthon lehetőség arra, hogy akár 64 játékos együtt játszhasson Fortnite-tal egy LAN rendezvényen. A két nap alatt, három színpadon, öt versenyjátékban hirdettünk győztest, és további három játékban adtunk lehetőséget a versenyzésre. Szeretném megköszönni minden partnerünknek és támogatónknak, hogy segítettek ennek a megvalósításában, úgy érzem, ezzel megtettük a következő lépést a hazai e-sport fejlesztésében.” – mondta Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

Az MNEB első szezonja 2019 januárjában kezdődik, és áprilisig tart majd. A bejutott csapatok és játékosok a következő két hónapban szakmai felkészítésen vesznek majd részt, ahol egy válogatott szakértőkből álló gárda segít majd nekik márkaépítésben, marketingben, valamint szervezeti és jogi ügyekben.

Az MNEB célja egy olyan, hosszú távú ligarendszer létrehozása, amely hasonlóan a hagyományos sportbajnokságok struktúrájához, rendszeres versenyzési lehetőséget biztosít a legjobb hazai e-sport csapatoknak és játékosoknak. Az első szezon mérkőzéseit hétről-hétre élőben lehet majd követni online közvetítésen keresztül.