És igen! Lesz idén Old Republic a fa alatt!

Star Wars: The Old Republic

Azt hiszem, most én leszek az, akinek semmi nem jó, de ezúttal úgy érzem, jogos a felháborodásom. De ne rohanjunk előre, hiszen jó hírrel szolgálhatunk: december 22-én Európában is megkezdődik a harc a Régi Köztársaság irányításáért! Régóta vártunk erre a pillanatra, de sajnos rengeteg üröm vegyül az öröm mellé. Korábban már bejelentették, hogy kezdetben korlátozot játékosszámmal üzemelnek majd a szerverek, majd később folyamatosan bővítik a létszámot. De van még ott, ahonnan ez jött....

Minden megvásárolt, illetve előrendelt játékhoz 30 napos gamecard jár - igen, sajnos az Electronic Arts úgy döntött, hogy havidíjas lesz a játék (persze hülyék lennének, ha nem játszanák ki ezt a lapot)

A Star Wars: The Old Republic az évtized egyik legjobban várt játéka. És annak ellenére, hogy az MMO játékok fejlesztői sorra térnek át az ingyenes játék lehetőségére, az EA a World of Warcraft mintáját követi.

Én értem, hogy a több éves fejlesztés költségeit be kell hozni, minél gyorsabban. Azt is értem, hogy a legtöbb játékuk, főleg a Need for Speed sorozat újabb tagjai, egyre unalmasabbak, és egyre kevésbé tüzelik fel a játékosokat... De a mai világban a freemium megoldás jóval több bevételt hoz, mint a havidíjas rendszer. A játékon belüli opcionális, de nem kötelező vásárlási lehetőségek megteremtik mindenki számára a lehetőséget, hogy egyformán jól érezze magát az adott játékot játszva. Nyilván az "ingyenélők" nem jutnak annyi bónuszhoz, mint a fizetős vendégek, de mindenki játszhat, és mindenki megismerheti ugyanazt a történetet. 

Na mindegy, nézzük az árakat:

  • 1 hónap - 15 dollár (~3.210 Fotint)
  • 3 hónap - 42 dollár (~8.990 Forint)
  • 6 hónap - 78 dollár (~16.700 Forint)

Ti mit gondoltok a havidíjas rendszerről? Jobban örülnétek, ha ingyenes lenne a játék? Vagy nem számít, csak jelenjen meg végre?