Dead Space Igniton - Letölthető előjáték

Dead Space IgnitionÓrákkal azelőtt, hogy Isaac Clark kaladjai elkezdődnek a Sprawl nevű űrállomáson, a nekromorfok elszabadulnak. Az előzményeket a letölthető Dead Space Igniton, a Visceral Games által fejlesztett felvezető meséli el nekünk, melyben a nekromorfok támadásának első hullámát kell túlélnünk. A Dead Space előtörténete idén ősztől lesz elérhető az Xbox Live, illetve a PlayStation Network hálózatokon.

Az Igniton egy interaktív képregény stílusú kerettörténet, mely három egyedi hackelő minijátékot tartalmaz majd: Hardverfeltörést, Visszakövetést és a Rendszerfelülírást. A játékok számos fejtörővel, illetve csavarral teszik majd próbára a rátermettségünket. Az előtörténet végkifejlete szabadon alakítható, több, különböző módon is túlélhetjük a nekromorfok első támadását. Összesen négy különböző befejezés lesz elérhető, mindegyik végén egy-egy bónusz tárgyat kapunk. A speciális védőöltözetet később a Dead Space 2-ben is használhatjuk majd.

A Dead Sapce Igniton történetét a rátermettségét már többször bizonyító Antony Johnston írta, aki a New York Times bestseller listájának már-már állandó lakója. 2008-as, hatkötetes képregény-sorozata után most újra visszatér a Dead Space világába. Új karakterek, valamint új nézőpontok tömkelegével teszi az előzményt még érdekfeszítőbbé.

A Dead Space 2 játékban Isaac Clarke fedélzeti mérnök egy vérfagyasztó kaland erejéig a Sprawl nevű űrállomásra látogat, ahol az idegen fertőzés magányos túlélőjét újabb, még katasztrofálisabb lidércnyomás várja. Az elbutulással küzdő Isaac megtesz minden tőle telhetőt önmaga megmentése és a könyörtelen ellenség megfékezése érdekében. A kihívással új nekromorfbontó eszközök egész garmadája segítségével néz szembe. Csatái hevesebbek, ijesztőbbek és epikusabbak lesznek a korábbiaknál, és garantáltan lenyűgözik majd a játékosokat.

A Dead Space 2 2011. január 25-én jelenik meg Playstation 3, Xbox360, valamint PC platformokra.