Darkspore - Új scifi akció-szerepjáték az EA-től

DarksporeA The Sims-ért is felelős Maxis ma bejelentette, hogy új, online játszható, scifi akció-szerepjáték fejlesztési munkálatain dolgoznak. A megjelenés várható időpontja 2011 első fele. A játék fejlesztői között a Diablo, valamint a Mass Effect csapatának számos tagja is megtalálható.

„A Darkspore ötletét részben a Spore díjnyertes  lényszerkesztője adta, de nagy szerepet játszott benne a csapat játékszenvedélye, valamint az akció-RPG játékokkal szerzett korábbi tapasztalatai is” – nyilatkozta Lucy Bradshaw, a Maxis Studio vezérigazgatója.

A Darkspore dinamikus, gyors ritmusú akciót kínál, miközben a játékosok harcolva törnek utat maguknak az idegen világokon, hogy megmentsék a galaxist a rettegett Darkspore mutáns erőitől négyfős kooperatív módban, egyszemélyes hadjáratban, illetve izgalmas többszemélyes csatákban. A gonosz Darkspore legyőzéséhez a játékosoknak össze kell gyűjteniük az élő fegyverek arzenálját – ezek különféle harci specializációkkal rendelkező alaphősök – és felfejleszteni őket a több tízezer összegyűjthető testrész és páncélzat darabjaival.

Darkspore - Kattintásra galéria nyílikA Darkspore öt különböző alaphős három egyedi osztályát kínálja, korlátlan számú fejlesztési és testreszabási lehetőséggel, ahogy a játékosok egyre több testrészt gyűjtenek a bolygók szintjein. A játék előrehaladtával a Darkspore egyre sodróbbá válik, az új bolygók és ellenséges erők arra kényszerítik a játékosokat, hogy a stratégiát átgondolva a különféle egységek és képességek megfelelő kombinációját válasszák ki a küldetések teljesítése érdekében.