Csehországért és Szlovákiáért is felelnek az EA magyar szakemberei

Az utóbbi időben sok negatív hírt lehetett hallani az Electronic Arts háza tájáról. A világ vezető interaktív szórakoztató-szoftver cégének magyar és cseh irodája egybeolvad, de ez inkább örömre ad okot, nem pedig szomorúságra. Ugyanis az Electronic Arts két hazai szakemberét is előléptették, így a közép-európai régió kereskedelmi és marketing tevékenységéért is magyar Electronic Arts dolgozó felel.


A gazdasági válság elérte a szoftver-gyártó piacot is, így az Electronic Arts-ot sem kímélte. Ennek ellenére a szakemberek pozitívan tekintenek a jövőbe, hiszen növekszik a piac, továbbra is keresettek az Electronic Arts játékai, melyek számos új címmel gazdagodnak idén. Június 4-én például piacra kerül a The Sims 3, de az év második felében folytatódik a FIFA és a Need For Speed sorozat is. 

A centralizáció, tehát a magyar és a cseh iroda összevonása elsősorban az adminisztrációs költségek optimalizálását segíti elő. Az átszervezés egyértelművé tette, hogy a magyar szakembereknek létjogosultsága van országhatárainkon túl is.

Galó István András, a magyar Electronic Arts értékesítési igazgatója a jövőben a magyar – cseh – szlovák - lengyel régió értékesítési igazgatói feladatait látja el, így ő felel a közép-európai régió teljes kereskedelmi tevékenységéért az Electronic Arts-nál. 

Kasza Orsolya hasonlóan, ezentúl nem csak a szoftver-gyártó cég magyarországi marketing menedzsere, hanem egy személyben a magyar – cseh – szlovák régió marketing tevékenységéért felel. 

„A három ország piaca sokban hasonlít egymásra, így rendkívül sok előnye lehet a centralizált marketingtevékenységnek. Elsődleges célunk a már meglévő és egyre növekvő hardcore gamer közönség elérése és kiszolgálása mellett az alkalmi játékosok számának növelése, a videojáték, mint újfajta szabadidős tevékenység elterjesztése. A pécés és konzolos játékok ma már nemcsak a tizenévesek szórakozását biztosítják, hanem a megfelelően kiválasztott játékok kitűnő időtöltést jelenthetnek a nők, nagyobb baráti társaságok és gyerekek számára is.” – kommentálja Kasza Orsolya a strukturális változásokat.