CoD: Black Ops javítás érkezett

Az idei év legviharosabb megjelenése kétségkívül a Call of Duty legújabb részéé, a Black Ops-é. A játék megdöntötte a Modern Warfare első napi eladási rekordját, az Activision és a Treyarch öröme azonban nem lehetett felhőtlen.

Komoly problémák jelentkeztek már az első napon. Ezt csak tetézte, hogy a "Kill Fidel Castro" című küldetés jelentős ellenérzést váltott ki Kubában, amiben az ellenzők az Egyesült Államok kormányát is belekeverték.

A játékban jelentkező hibákra lelkes játékosok már akkor találtak egy félmegoldást, ami viszont csak PC-n és ott sem mindenkinél működött.  Most a Trayarch előállt egy patch-csel, ami megoldást jelent többek közt ezekre a bugokra is megoldást jelent. Javítottak még a szintén rengeteg hibát produkáló többjátékos módon is, történt még néhány optimalizálás is. A patch PS3-ra még nem jelent meg, csak XBOX360-ra és PC-re. Viszont XBOX-on újabb hibákat is produkált, gyakran jelentkezik "Out of memory" hibaüzenet, azaz hogy elfogyott a memória. A készítők ígérik, hogy hamarosan a kimaradt platformra is megjelenik a javítás és a még nem megoldott problémákhoz is kiadnak patch-eket.

Jogosan merül fel a kérdés, készen volt-e a játék a megjelenésre. Úgy tűnik egyre biztosabban mondhatjuk: nem. Hogy mi lehet az oka? Nem fogjuk már megtudni, de ezeknek a hibáknak véleményem szerint a béta teszt során ki kellett volna derülniük, legalábbis egy részüknek. Már mindegy, reméljük minél hamarabb lesz megoldás mindre.