Az EA és a Hasbro a népszerű Littlest Pet Shop alapán online játékot készít

Az Electronic Arts Inc. és a Hasbro bejelentették, hogy 2009 őszén a két vállalat egy olyan online szórakoztató és közösségi helyet fog útnak indítani, mely a világszerte népszerű LITTLEST PET SHOP márkán alapul. A Web-alapú LITTLEST PET SHOP ONLINE lehetővé teszi a lányoknak, hogy testre szabhassák kedvenc állatkáikat, játszhassanak velük, sok barátra tegyenek szert és online játékokban, tevékenységekben, valamint eseményeken vegyenek részt.
 
„A LITTLEST PET SHOP virtuális világa az EA és a Hasbro első nagyszabású, közös online vállalkozása, mely mesterien ötvözi a két cég vezető szerepét, melyeket más-más iparágakban birtokolnak a képzelet és újítások terén” – mondta Chip Lange, az EA Hasbro vezérigazgatója és alelnöke. „A tizenhárom év alatti lányok rengeteg időt töltenek a világhálón, és aktívan keresik, milyen szórakoztató tevékenységekkel tölthetik ezt el tartalmasan. A LITTLEST PET SHOP ONLINE olyan biztonságos úticél lesz a kislányoknak, ahol életre kelthetik virtuális LITTLEST PET SHOP gyűjteményeiket, és barátaik körében játszhatnak ezekkel.”  

Az EA öt LITTLEST PET SHOP videojátékot adott ki 2008-ban Wii, PC és Nintendo DS platformokra, melyekből világszerte 2,8 millió példányt értékesített. Az ünnepi negyedévében a LITTLEST PET SHOP az öt legnépszerűbb Nintendo DS játék listáján volt Európában és Észak-Amerikában az NPD adatai szerint. 2009 márciusában egy hatodik játék, a LITTLEST PET SHOP Spring érkezik az üzletekbe Nintendo DS kézikonzolra.  

„A LITTLEST PET SHOP világszerte a kiskamasz lányok népszerű játéka” – nyilatkozta Mark Blecher, a Hasbro digitálisjáték- és médiarészlegének igazgatója. – „A LITTLEST PET SHOP digitális világának sikerein felbuzdulva az EA egy teljesen megújított LITTLEST PET SHOP játékélménnyel áll elő, nagyságrendeket átugorva – magán az interneten. Immár kislányok milliói rendelkeznek majd világszerte egy hellyel, ahol összejöhetnek, hogy részt vegyenek, gyűjtsenek és osztozzanak a LITTLEST PET SHOP nyújtotta szórakozásban.”