Az EA és a Crytek Neked szánja a New York-ot megmentő fegyver szerepét!

Crysis 2

Az Electronic Arts és a Crytek GmbH, a Crysis sorozat díjnyertes fejlesztőstúdiója bejelentette, hogy a Crysis 2 a mai naptól megvásárolható a kereskedőknél. A Crysis 2 a 2023. év valószerűen felépített New Yorkjába kalauzolja vásárlóit egy földönkívüli támadás idején. A játékosok a remekbe készült 2.0-ás nanoruhával felszerelve emberfelettien gyorsak, erősek és észrevétlenek lesznek – rájuk vár a feladat, hogy megóvják bolygónk lakóit az idegen elnyomástól.

A Crysis 2 az első olyan játék, mely a Crytek új, világszínvonalú multiplatform fejlesztési rendszerével, a CryENGINE 3-mal készült, így kétdimenziós nagyfelbontásban és sztereoszkopikus 3D-ben egyaránt élvezhető.

„A Crysis termékcsalád konzolokra való adaptálása komoly előrelépés a Crytek számára” – mondja Cevat Yerli, a Crytek ügyvezető igazgatója. „Nagy igalommal nyújtjuk át ezt a minőségi belső nézetű akciójátékot a multiplatform közösségnek, mely hagyományos nagyfelbontásban és sztereoszkopikus 3D-ben egyaránt élvezheti annak párját ritkító látványvilágát.”

A világszerte megjelenő értékelések alapján a Crysis 2 máris sikeres: 15 orgánumtól kapott 90-es vagy afeletti besorolást. Az Official Xbox Magazine (UK) szerint a játék „lélegzetelállítóan gyönyörű”, a PC Action (Németország) szerint pedig a Crysis 2 „bombasztikus akciójáték remek grafikával, intelligens ellenfelekkel és magával ragadó társas játékmóddal.”

A Crysis 2 története szerint New York Cityt gyors egymásutánban több klímakatasztrófa is sújtja, a lakosságot pedig sebesen terjedő, gyilkos kór tizedeli. A földönkívüliek visszatértek, ott kóborolnak az utcákon, és rettegésben tartják a lángoló felhőkarcolók közt rekedt túlélőket. A jövőbeli USA katonái azonban nem csak gépkarabélyukra és gránátjaikra számíthatnak: a játékosoknak ezen a virtuális gyakorlóterepen saját magukat kell abszolút fegyverré fejleszteniük. A Crysis 2 szóló hadjáratának kerettörténetét a díjnyertes SF szerző, Richard Morgan (Altered Carbon) jegyzi, és formálta hírnevéhez méltóan drámaivá. 

A Crytek társas játékmód specialistája, a Crytek UK által fejlesztett Crysis 2 pörgős társas összetevője hat játékmódot és tizenkét, való életből ellesett New York City-beli helyszín alapján készült pályát tartalmaz, melyeken maximálisan kihasználhatók a 2. számú nanoruha adottságai. Ez lehetőséget ad a játékosoknak, hogy teljes vertikumában kihasználják a környezetet, és alulról-felülről egyaránt támadhassanak és védekezhessenek.

A Crytek új, világszínvonalú multiplatform fejlesztési rendszerével, a CryENGINE 3-mal készült Crysis 2 PlayStation 3 számítógépes szórakoztató rendszer, Xbox 360® videojáték és szórakoztató rendszer és PC platformokra kapható. Kétdimenziós nagyfelbontásban és sztereoszkopikus 3D-ben egyaránt élvezhető! A crysis.ea.com oldalon további információkat olvashatsz a Crysis 2 játékról, és megnézheted a Grammy-díjra jelölt B.o.B. közreműködésével készült legújabb előzetest.

További Crysis 2 információkért látogass el a www.electronicarts.hu  oldalra, és kövesd a játékot Twitteren, vagy csatlakozz rajongótáborához Facebookon!