A Logitech megveszi az ASTRO Gaminget

A Logitech International július 11-én késő este jelentette be, hogy megveszi az ASTRO Gaminget, a konzolos játékvilág egyik vezető fejhallgató gyártóját. Ezzel a két vállalat együttesen a konzolokhoz és PC-khez gyártott játékos fejhallgatók, egerek, billentyűzetek és webkamerák piacának vezető vállalatává válik.

"Az ASTRO a prémium konzolos fejhallgatókat gyártó cégek egyik legjobbja, emellett a konzolos e-sportolók is többnyire őket választják, ha kiegészítőt keresnek” – mondta el Ujesh Desai, a Logitech G alelnöke és vezérigazgatója. “Mindez kiválóan kiegészíti a Logitech G PC-fókuszát”.

Jordan Reiss, az ASTRO társalapítója és elnöke hozzátette: “Mindig is nagyra tartottuk a Logitech és a Logitech G termékeket. Az ASTRO ereje a Logitech G technológiai kiválóságával és globális terjesztésével kombinálva lehetővé fogja tenni számunkra, hogy még több játékoshoz juttassuk el termékeinket világszerte”.

Az ASTRO a játékos audio és az életmódtermékek egyik vezető fejlesztője, emellett világszinten is élen jár a prémium konzolos fejhallgatók piacán. A vállalat legismertebb termékei az A40 és A50, melyeket profi és igazán elhivatott játékosoknak terveztek. Az ASTRO legújabb terméke, az A10 ugyanakkor szélesebb körnek hozzáférhető árkategóriában kínálja a vállalat prémium technológiáját.

A 2018-as pénzügyi eredményekre gyakorolt, várható hatás
A Logitech 85 millió dollárért vásárolja meg az ASTRÓt, a folyamat várhatóan augusztus elején zárul majd le. Az ASTRO felvásárlásával a Logitech egy olyan területbe – a konzolos játékpiacba – fektet, amellyel a vállalat gaming üzletágának hosszú távú fejlődését igyekszik biztosítani. Az ASTRO megvásárlásának köszönhetően a 2018-as üzleti évben kétpontos bruttó, valamint – az integrációnak és a nemzetközi terjeszkedésnek köszönhetően – valamivel enyhébb nettó növekedést vár a Logitech.