A Dead Space univerzum vadonatúj hőssel, történettel és szereplőkkel bővül

Az Electronic Arts Inc. fellebbentette a fátylat a Dead Space Extraction játékról, mely a díjnyertes Dead Space akció-horrorjátékot készítő stúdió vadonatúj játéka. A Nintendo Wii konzolra fejlesztett Extraction a 2008-as Dead Space játék előzményeit dolgozza fel, azokat az eseményeket, melyek Isaac Clarke küldetéséhez vezettek az USG Ishimurán. A Dead Space Extraction a Wii újszerű és egyedülálló mozgás-irányítását döbbenetes képi világgal ötvözve teremti meg a vérbeli, akciódús horror-élményt!
A Dead Space Extraction egy maroknyi űrbéli telepes történetét meséli el, akik elkeseredetten próbálnak megmenekülni a világűr végtelen messzeségében eldugott Aegis VII bányászkolóniát sújtó rettenetes fertőzéstől. A játékban új hősnő tűnik fel, és ahogy a személyzet lassan áldozatul esik egy rejtélyes ragálynak, kiderül, hogy túlélésükre az egyetlen esély az ő megmentése. A Dead Space Extraction új szereplőket, fegyvereket, ellenségeket, rejtvényeket és kooperatív többszemélyes játékmódot vezet be a történetbe. 
„Izgalmas feladat a Wii-re átültetni egy olyan játék világát, mint amilyen a Dead Space! A Nintendo nagyszerű múlttal rendelkezik a horror műfajában, és nagy örömünkre szolgált, hogy e hagyományokat tovább vihetjük a Dead Space Extraction elkészítésével” nyilatkozta Glen Schofield, az EA Redwood Shores stúdió alelnöke és vezérigazgatója. „A Dead Space fejlesztése közepette ráébredtünk, hogy a történetből rengeteg dolog még elmondásra vár. A Dead Space Extraction pedig mindezt azzal az intenzitással és vérfürdővel mondja el, amit a rajongók elvárnak!” 
A Dead Space Extraction az EA Redwood Shores játéka, mely a tervek szerint 2009 őszén kerül az üzletekbe. A termék még nem kapott ESRB és PEGI besorolást