Végre kifizetődött a sok évnyi ReVolt, avagy megnyitott a Carrera Játszótér (videó)

Carrera Játszótér

A Duna Pláza második emeltén megnyitott a Carrera Játékpark, ahol a hozzám hasonló, gyermeki lelkesedéssel megáldott fiatalok, kicsik és nagyok egyaránt mehetnek pár kört a cég által gyártott távirányítós autókkal, illetve újraélhetjük a Hungaroring minden izgalmát a mogyoródi aszfaltcsík vonalvezetését idéző elektromos versenypályán - akár egyszerre több kategóriát is összeeresztve.

A nem mindennapi versenyeken egyszerre róhatja a köröket a Red Bull Forma 1-es autója, a különböző GT szériákra épített versenygépek vagy épp a Volkswagen Golf WTCC változata. És ha ez még nem lenne elég, a boxutca segítségével teljesen élethű versenykörülményeket is teremthetünk, ahol olyan mutatványokat is sikerült kivitelezni, amiket még Grojan is megirigyelne.

A két sávos pálya bizonyos pontjain lehetőség van sávot váltani, hogy a nagymama tempóban és stílusban közlekedő ellenfeleket állva hagyhassuk, de nekem néhány dinamikusabb kanyarvétel közben sikerült a belső ívről szó szerint átugranom a külsőre, bár ez nem mindig járt sikerrel. Bár kifejezetten élvezetes volt driftelve lökdösni egymást a kanyarok be- és kijáratánál, aminek rendszerint fatális karambolok lettek az eredményei. A célegyenes végén pedig erősen ajánlott rálépni a fékre, még akkor is, ha egy Schumacheri féktávval mért előzést akarunk bemutatni, különben könnyen lehet, hogy a szalagkorlátot átszakítva a "kavicságyban" kötünk ki. De olyan lendülettel, mint ha puskából lőttük volna ki az autót.

Ami a választékot illeti emlékeim szerint nagyjából hat-nyolc autó lehetett, de őszintén megmondom a matek helyett inkább a belül lakó gyereknek engedtem és játszottam. Majd amikor sikerült a szalagkorlátok nagyjából 60%-át teljesen leépíteni átugrottunk a távirányítós pályára, ahol szintén adtunk az életérzésnek.

Itt már csak kétféle jármű kötül válogathatunk, amiből a kisebb nekem jobban tetszett. Mind iránytásra, mind hangra szimpatikusabb volt, plusz hozta magával azt az igazi ReVolt életérzést is, amit szerintem nem kell bemutatnom. Ugrató, murva, "homok", plusz egy nagy adag gumifal, ami egy kicsit agresszívabban viselkedik, mint kéne neki. Persze ettől még ugyanolyan fun a dolog, és közel sem olyan egyszerű az irányítás, mint azt elsőre gondolná az ember.

Plusz az "egyedi" stílusnak és vehemencinának köszönhetően egyik-másik jobban sikerült ugrató után repült a felfüggesztés szanaszét, illetve nekem egyszer sikerült az egyik kanyar bevétele közben elhagynom a bal hátsó rugót és még valami fekete bigyót, aminek köszönhetően az autó elkezdett iszonyatosan balra húzni. De szerencsére a srácok hamar helyrepofozták az autókat és még vissza merték adni a távirányítókat a kezünkbe így folytattuk az akrobatikus mutatványokat. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a nyomvonal nem véletlenül van kiépítve és a cső felett nem túl szerencsés átugratni... Csak ha nem figyelnek. Hehe.

A két versenypálya mellett azt hiszem van pár Nintendo Wii vagy Wii U is, de őszintén megmondom nekem fel sem tűnt, csak amikor kifelé mentem, így ezt nem merem biztosan mondani. Amit viszont garantálhatok, hogy remek délutáni, esti kikapcsolódást nyújt a hely és szerintem mindenkinek érdemes kilátogatnia. Kár tagadni, úgyis tudom, hogy mindenki versenyezni akar, és ez az egyik legjobb lehetőség rá. Ráadásul ingyen van, szóval hajrá!