Sly Cooper : Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time

A Playstation egyik exkluzív játékát, a Sly legújabb részét próbáltam ki, a Sly Cooper: Thieves in time-t és annyira nem vagyok elragadtatva, na de ennyire ne siessünk előre! A történet arról szól, hogy Sly Cooper, a nem túl átlagos mosómedvénk miközben a megszokott módon kirabolgat különböző helyeket azt veszi észre, hogy a Cooper család nagyon értékes könyve, amely különböző trükköket és titkokat őriz el kezd kiürülni.

Ez azért történik, mert egy rosszakarónk visszautazott az időben hogy megváltoztassa a múltat. Innentől kezdve mi akcióba lépünk és elkezdjük tisztára mosni az eltelt éveinket. Útközben találkozhatunk különböző karakterekkel akik segíteni fognak minket az előrehaladásban.

A játék folyamán 4 különböző karakterrel leszünk, két mosómedvével, egy vízilóval és egy ROKKANT teknőssel. Én személy szerint Sly Cooper-en kívül senkivel sem tudtam igazán azonosulni, senki sem volt szimpatikus. Ami nem jött be, hogy nem szabadon választhatjuk ki, hogy kivel leszünk és ezért aki például utálja a vízilovat, annak egy kész kínszenvedés lesz végig játszani azokat a pályákat, amelyeken őt kellett irányítani.

A grafika tetszett, kicsit a Borderlands-ra emlékeztetett. A játékmenet viszont annál kevésbé. Néhány pályától eltekintve szerintem nagyon unalmas. Például amikor 20 percen keresztül kell egy házban lopakodni, hogy megszerezzünk egy kulcsot. A nehézséggel nincsenek gondok, a játék nem könnyű de viszont gyakran vannak checkpointok. Összesen 5 epizód van. Mindegyiken rengeteg gyűjthető dolgot találhatunk, amivel különösen szimpatizáltam, ugyanis jók is valamire. Minden pályán van 30 üveg, ha összegyűjtöd őket, akkor kapsz valamilyen hasznos tárgyat, pl. egy szerkezetet amivel magadhoz vonzhatod az érméket. Maszkok is vannak elrejtve, amelyekkel skineket nyithatunk meg.

A játék harcrendszere elég egyszerű, ha ellenfelünk mögé lopódzunk akkor szert tehetünk egy kis pénzre ha ügyesek vagyunk, de viszont ha szemből támadunk akkor harcolnunk kell. Alapból kétféle támadás van, egy erősebb és egy gyengébb. Később vásárolhatunk érmékért kombókat és újabb mozdulatokat a Thief Net-en keresztül. Érméket ellenfelek megölésével és kincsek begyűjtésével szerezhetünk, ezeket elég nehéz begyűjteni.

Összességében ez a játék nem olyan rossz néhány hibájától eltekintve. A bárgyú párbeszédek gondolom nem az én korosztályomat célozzák meg úgyhogy arról inkább nem is beszélek, nem emlékszem hogy ezen röhögtem-e volna 10 évvel ezelőtt. Nem erőltettek bele egy felesleges multiplayert, ami viszont pozitívum szerintem. Ha 10-11 év felett vagytok, mint én, akkor halálra fogjátok unni magatokat, csak kisebb gyerekeknek ajánlanám a Sly Cooper: Thieves in Time-ot.