SimCity

Manapság egyre több "átlagos" játék készült az Electronic Arts keze alatt. A mostani alkotása pedig nem más, mint a SimCity legújabb része, ami ugyancsak nem számozott, úgy, mint pl.: a Medal of Honor (én személy szerint nagyon nem kedvelem ezt, hogy nem adnak semmi alcímet, vagy legalább biggyesztenének egy számot a neve mellé). A lényeg viszont az, hogy milyenre sikeredett. 

Nézzük az alap infókat. A játékhoz állandó internet kapcsolat kell, amivel nem is lenne semmi gond, ha nem menne el néha a szerver. Ezt valahogy azért kiküszöbölhették volna. 

Kezdjünk is bele! A playerek különböző régiókban játszhatnak együtt úgy, hogy a régióban kijelölt területeket elfoglalják, és ott kezdik építeni városaikat. Ebbe megint bele kell, hogy kössek, mivel szerintem az a helymennyiség, amelyet kapunk nagyon kevés.

Mikor ezekkel készen lettünk kezdődhet is a városépítés. Ez a rész kicsit komplikáltabb, mivel nagyon sok mindet kell megfigyelni már az előtt, hogy neki kezdünk a munkálatoknak pl.: a szél irányát, az érc, a szén és a kőolaj elhelyezkedését.

A házakat, a boltokat, a gyárakat (a szén és érc gyár kivételével) nem mi építjük, mivel mi csak körzeteket jelölünk ki a számukra. Ezekre viszont figyelnünk kell, mivel a lakóknak kell munkahely, a gyáraknak pedig el kell szállítaniuk a termékeket a boltokba, a boltoknak pedig el kell adni a termékeket a lakóknak és ez így megy, míg valami probléma fel nem üti a fejét.

Az áram generátort, a víztisztítót és szivattyúzót, a szemétlerakót és még azt a sok építményt mind nekünk kell megépíteni és felügyelni. Nekem ez az építkezős téma nagyon bejött, mivel még magát az engedélyt is nekünk kell megszereznünk.

A játéknak viszont van egy második módja is, ami csak annyiban különbözik, hogy minden építmény meg van nyitva és a kezdő összeg is jóval több.

Az alkotás legnagyobb hibája viszont az intelligencia, mellyel azért már vannak problémák. A tűzoltóknak például semmi értelme sincs, mivel annyira tehetetlenek, hogy vétek azt a csekély órabért is fizetni a fenntartásuk érdekében, meg a mentőautók sincsenek legtöbbször a helyzet magaslatán.

Összegezzük. A játék jó ez kétségtelen, de vannak olyan hibák, amelyek felett nem lehet elsiklani. A grafika nagyon bejött, tényleg azt a látszatot kelti, hogy ez egy igazi város. Nekem nagyon tetszett az új SimCity, és szerintem nektek is tetszeni fog.