Real Soccer

Real Soccer

Electronic Arts… A játékvilág Apple-je. Mi a közös bennük? Képesek ugyanazt a sz*rt évente akár többször is eladni, a sok elfogult rajongó pedig olyan túlnyomó többségben van, hogy képesek eltartani ezeket a multikat, akiknek emiatt meg sem fordul a fejében az, hogy újítani kéne. Szerintem mondanom se kell, hogy a Fifa-ra és az Iphone-ra gondoltam. Most viszont lehetőségem volt kipróbálni egy új szemléletű focis videojátékot: a Real Soccert. Tovább olvasva megtudhatjátok, miért is olyan különleges. 

Indítás után legelőször kreálnunk kell magunknak egy játékost. Teljesen testre szabhatjuk: beállíthatjuk a testfelépítését, a fizikai adottságait, azt hogy bal- vagy jobblábas legyen, választhatunk neki számot és természetesen el is nevezhetjük. Megadhatjuk a csapatban elfoglalt pozícióját és az arcát is 100%-ban módosíthatjuk. Akik még sosem hallottak a Real Soccer-ről, azoknak rögtön feltűnhetett, hogy nem egy egész csapatot, hanem csupán egyetlen futballistát kell a szánk íze szerint összeállítanunk. Na igen, és itt jön az, amitől igazán érdekes lesz ez a multiplayer játék. Egyetlen focistát irányítunk, össze kell játszanunk a többiekkel, hogy győzzön a csapatunk. Cselezünk, futunk, passzolunk, rárúgunk. Ebből következik, hogy nem 2v2, hanem 4v4 vagy 5v5-ös meccsekre kell számítanunk.

A megnyert meccsekért, berúgott gólokért mind pénzt kapunk, amit aztán a lobbiban különféle képességekre és felszerelésekre költhetünk el. Vásárolhatunk új cipőket, kesztyűket, sípcsontvédőket meg minden bizbaszt, mi szem-szájnak ingere. Mindenkinek melegen ajánlom, hogy mielőtt belevetné magát a profi meccsek világába, játssza végig a meglehetősen, már-már túlzottan részletes tutorialt, ami garantáltan megtanít majd mindenre, ami elengedhetetlen, és a biztos siker záloga. Emellett azt a tanácsot adnám, hogy állítsátok át az alap irányítást, ami annyira bugyutára sikeredett, hogy az elején azt hittem csak viccelnek. A billentyűzet négy sarkába helyezték el a különféle cseleket és a futást, szóval elég röhejes. 

A grafika nem egy egetrengető dolog, de egy ilyen ingyenes játékhoz képest egész jó. A kommentárral voltak viszont gondjaim, mivel szerintem túl sokszor ismétlődtek a mondatok, nem zavaró, csak hát na. Egyébként egy elég bonyolult játékról van szó, beletelik egy kis időbe, míg mindenre rájövünk, hogy mi miért és hogy van.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a Real Soccert, egy jó ötlet egész jó megvalósítása, és ha szerencsénk van, nagyon jó csapatjátékok sülhetnek ki a meccseken, persze csak ha értelmes emberekkel vagyunk körülvéve. Ez sajnos ritka, de becsülendő eset, érdemes kiélvezni minden percét. Ja és még nem is említettem, hogy ingyenes! Ezek után miről is beszélünk? Egy próbát mindenképpen megér.