„Csak egy maradhat!”

Mondaná Connor Macleod (a sorozatban Duncan), és ez tényleg így is van.
Korábban írtam már a Rapture Rejects-ről (https://bit.ly/2BzR91N) de azóta már megjelent egy-két kisebb nagyobb Battle Royal.
[Nem említem meg az Apex:Legends-et (hoppá... mégis megtettem)]
Amiről most lesz szó egy pár sorban az egyszerűen zseniális. Büntet, horzsol és szórakoztat egyszerre.
99 játékos, egy cél és itt is építeni kell...

Felkészültetek?
Hangerőt feltekerni, FPS számláló kiakad, RTX ON!

TETRIS!

Igen, jól olvastátok. Egy régi legenda éledt újra hogy versenybe szálljunk és mi legyünk az építés mesterei. Előre szólok ez a játék Nintendo Switch Exclusive és mivel „battle royal” ezért mindenképp kell hozzá a internet kapcsolat és egy Nintendo Online előfizetés, hogy tudjunk játszani, cserébe ingyenes!

Gyorsan megnéztem a billentyű kiosztást, de úgy voltam vele végül hogy tetriszezni csak tudok még, ugyanis volt nekem még régen elemes Super Tetris, úgyhogy bele is vágtam az első meccsbe.

A matchmaking nagyon gyorsan beválogatott hozzám random embereket szinttől függetlenül és amint meglett a 99 játékos, indult is a harc. Középen a mi játékmezőnk látható ahova ügyesen (khm ügyetlenül) helyezzük a szokásos négy egységből álló geometriai alakzatainkat, kétoldalt pedig az ellenfeleinknek műveit csodálhatjuk közben.

És most jön a csata rész!

A régi Tetris-ben pontokat értünk el ha egy sor megtelt, itt azzal sebzünk kiválasztott áldozatunkon, így minél nagyobb a kombó annál nagyobb a damage, mármint azokat a sorokat elküldjük az ő szemetesébe hogy nála érlelődjön és ha elég összegyűlt akkor nála szürke részként jelenik meg a pályáján, és hát ugye ha megtelik a képernyő és nem tud tovább építeni, kiesett.

És hogy miért büntet, horzsol és szórakoztat egyszerre?
Büntet, ha ügyetlen vagy és a többiek látják a pályád rád szállnak, hogy minél előbb kiess.
Horzsol mert egyszerre mindent és mindenkit figyelned kell, hogy kire célzol, kik céloznak téged , hogy esik a következő elem stb.
Szórakoztat mert a Tetris egyszerűen megunhatatlan és így ebben a formában még izgalmasabb.

Egy valamit kifelejtettem, eddig. Kérdezhetitek hogy lehet ez mégis Battle Royal ha nincs benne körszűkülés ami közelebb hozza a játékosokat hogy mindenképp csatázzanak.
Megnyugtatok mindenkit, van benne, csak itt nem úgy. Talán emlékeztek, hogy az eredeti tetris-ben minél több pontot gyűjtöttünk, annál inkább gyorsult fel a játékmenet. Itt az a „kör”, minél kevesebb harcos van a csatában, annál gyorsabban hullanak alá az építőelemeink a pályán.

Elhalálozásunk után, természetesen spectator módban maradhatunk és nézhetjük a többi játékost, hogy „gyilkolják” egymást, és a végén úgyis „Csak egy maradhat!”.