Alienation

Szögezzük le az elején: nem nagyon szoktam játszani konzolon. Ennek tönn oka van, az egyik, hogy nincs rá elég időm a másik hogy nem áll annyira kézre nekem a kontroller. Egyik se. Se Xbox360, se a One-é, se a Ps3, se a Ps4. Versenyzős játékoknál elmegy de FPS már necces.

Viszont most megfogott. Utoljára akkor ültem le huzamosabb időre konzol elé mikor kijött a Diablo 3:ROS, aztán végül megvettem PC-re, mert akkor még nem volt lehetőségem PS4-en kipróbálni PS3-ra meg már nem jöttek updatek.

Egy ideje viszont nálam porosodik egy “pléjsztésönnégy” úgyhogy fogtam magam végig böngésztem milyen játékok vannak rá. Letöltés letöltés után, max 5 perces játékidő szinte mindegyiknél aztán elindítottam az Alienation-t. A neve alapján viccesnek tűnt, és az is.

Történet röviden: Egy idegen lényforma hívjuk őket Alieneknek, megszállják a világunkat. A népesség nagy részét vagy kiirtották már vagy pedig mutánsá alakították. Az egyetlen reménysugár ami megtörheti a kihalás esélyét az emberi fajnak, egy erősen fegyverzett különleges osztag.

Itt csatlakozunk be a játékba mi. Egyből választanunk kell három kaszt között: Tank, Saboteur és a Bio-Specialist.

A Tank: értelem szerűen nagydarab és erős karakterre kell asszociálni melynek direkt támadásai vannak. Mellette ugye pajzsokat hoz létre és nagy energiájú szpesöl támadásai igen hatékonynak tűnnek a gyilokra.

Saboteur: Lopakodós kis orvgyilkoshoz tudnám hasonlítani, furcsa ötletnek tűnhet egy olyan játékban ami elsősorban a hentelésre megy rá, de van benne ráció. Erre később jöttem rá mikor tapasztaltam gamelés közben a Tankkal (igen a Tankot választottam), hogy ezek a szörnyek hang érzékenyek. Tehát nem egyszer sikerült elsunnyogni mögöttük de amint lőni kezdtem már jöttek is. Mindenhonnan. Mindegyik. Bombázást tud kérni, láthatatlanságával pedig jól ellehet navigálni ha nem akarunk annyi ökölharcot folytatni.

A Bio-Specialist: A harmadik kaszt inkább az assistra megy rá, mert ugye ezt a játékot multiba is lehet nyomni nem csak egyedül, és amíg a többiek gyilkolnak és tartják a frontot Ő segít, healel és mérgező felhőket nyomat az ellenre ami persze sebez.

Az trainer pálya után, amin megtanulhatjuk az aktuális karakternek a kezelését, indulhatunk tisztító küldetéseinkre. A mapok száma sok. Még talán a sok is kevés.

A terület kiválasztása után külön kell kiválasztani az aktuális questet.

Én az első hármat csináltam meg az első területen, ahogy látom még lesz dolgom elég.

Miután végeztünk egy adott pályarésszel, amin gyilkoltunk, kaszaboltunk és nyitogattuk a waypointokat amik a halálunk esetén respawn pontként szolgál (hasznát vettem) és a dobozokat amik meg itemeket, HP visszatöltést, XP-t és ammot rejthet, le kell hívnunk a kimentő helikoptert, persze miután minden küldetés részt megcsináltunk. Itt lépünk be a fejlesztésekhez. Sok itemem nem volt de nagyjából el lehet képzelni.

center

Mint minden olyan játékban ahol fejlődni lehet és kell, a cuccoknak is van egy szintje, esési aránya és az extrák. Itt egy uncommon fegyvert upgradeltem úgy hogy a kis karikák az ú.n. Foglaltok amikbe a booster “köveket” lehet rakni (amiket ki lehet szedni ha esetleg találunk egy jobb itemet). Lehet újra roll-olni a statjait, és bezúzni crafting itemekért is.

Van még ezenkívül szörnytárunk is amiben leírást kapunk azokról amiket már elküldtünk egy jobb békésebb háború mentes helyre.

center

A multi része nagyjából úgy működik, hogy küldetésekbe tudunk becsatlakozni illetve ha nyilvánosra állítjuk akkor hozzánk tudnak csatlakozni random ismeretlenek vagy pedig csak invitera esetleg ha vannak barátaink akkor ők.

center

A vérfürdő után befejezésként azt kell mondanom, hogy számomra ez a játék élvezetes, poén és jó unalom űző. Az irányítást szoknom kellett a kontroller miatt de bal karral irányítjuk a mozgást a jobb karral célzunk ha épp menekülés közben akarunk hátrafele nyilazni. Az alienek szépen repkednek nagyobb robbanás után grafikailag is elmegy, egyetlen gondom talán az volt, hogy ha elindítottam a küldetést és egyedül játszottam nincs pause, az önkéntes halott jelöltek jöttek és ütöttek, karmoltak, csíptek és löttek rám.