A hétvégén Neverwinterben játunk [VIDEÓ]

Neverwinter Beta

Már régóta szerettem volna játszani valami jó free-to-play MMORPG-vel, mert még annak idején a Metin 2 még az agyam is kiszívta a fejemből, a szememmel együtt. Előző héten érkezett a hír, hogy a weboldalunk kap egy kódot a hétvégi zárt bétatesztre, azonnal rá is vetettem magam a lehetőségr Rögtön neki is álltam testreszabni karakteremet, a Mass Effect 3 óta pedig tudom: ha huzamosabb ideig játszol egy RPG-vel, akkor azt lehetőleg egy női karakterrel tedd, hidd el, kellemesebb látvány, főleg ha egy bombázót állítasz össze! 

Hősünket rengeteg szempont alapján alakíthatjuk a nekünk legmegfelelőbbre. Először is válasszunk fajt és nemet, ezután pedig tetőtől talpig formázzunk meg rajta mindent (haj, arc, arcfestés, tetkó stb…)! Ha ezzel elkészültünk, érdekességképpen kiválaszthatjuk, honnan származik és milyen múlttal rendelkezik karakterünk, bár ez egy cseppnyit sem fog beleszámítani a történet alakulásába, szóval nyugodtan engedjük szabadon a fantáziánkat! Most már nincs más teendőnk, osszuk el az alapvető skilleket és uccu neki!

Már a játék elején kiderül, hogy a Neverwinter bizony nem a történetével fog megragadni, és huzamosabb ideig a monitor előtt tartani minket. A lényeg  (vagyis tulajdonképpen az egész koncepció) annyi, hogy hajókázás közben ismeretlen partizánok támadnak ránk és süllyesztik el a bárkánkat. Mindenki meghalt, aki a fedélzeten tartózkodott, kivéve (természetesen) minket. Ezt követően megismerkedünk a váratlanul „elénk kerülő” város lakóival és személyes, valamint politikai problémáival, melyek pár incidens kivételével csöppet sem érdekfeszítőek...

Nagyon meglepődtem, amikor a városközpontba kerültem. Mit ne mondjak, egyszerűen úgy éreztem magam, mintha valóban ott lennék Neverwinterben, mintha én is csak egy ott lakó lennék a sok közül. Nyüzsgés mindenfelé, az árusok önfeledt lelkesedéssel kínálják portékáikat, a játékosok pedig ha nem éppen a küldetésükkel vannak elfoglalva, akkor csevegnek, üzletelnek egymással, mindenféle konfliktus nélkül (legalábbis a bétában). Amikor pedig bekerülünk egy viszonylag zárt térbe, ahol emberek százai intézik dolgukat, akkor bekapcsol egy piaci délelőttöt imitáló hang, amely annyira valósághű, hogy pár percig a szám is tátva maradt. 

Szintlépésenként mindig újabb és újabb képességekkel bővül harci repertoárunk, viszont a legtöbb játékkal ellentétben ezúttal nem mi választhatjuk ki, mely mozdulatot szeretnénk elsajátítani, hanem azt kapjuk, ami éppen soron van, szóval az egyedi karakterfejlesztésnek búcsút mondhatunk. Ezt azért sajnálom, szerintem ezt nem lett volna nagy kunszt megoldani, főleg így, hogy a történet tulajdonképpen egy fabatkát sem ér, legalább ezzel ellensúlyozhattak volna, bízok benne, hogy a végleges verzióban ez már nem így lesz. Ellenfeleink viszont a helyszínekkel együtt elég változatosak, ritkán fogunk összefutni két különböző pályán ugyanolyan orkokkal, emberekkel, vagy éppen óriáspatkányokkal, ami azért bizakodásra ad okot. 

A meglehetősen szűkös rendelkezésemre álló idő miatt nem volt szerencsém sokat fejlődni, viszont a játékban csak kevés olyan lehetőség található, ami egy bizonyos szinthez van kötve. Ilyen például egy hátas vásárlása, melynek segítségével könnyedén szelhetjük az A és B pont közti fárasztó utat. Természetesen ennek is megvan a maga ára, szóval amíg még a 20-as szint alatt vergődünk, lehetőleg próbáljunk minél több pénzt összeszedni, hogy vásárolhassunk majd magunknak például egy szélsebes paripát!

Összegezve a Neverwinter egy igen izgalmas játéknak ígérkezik, ha orvoslni tudják azt a kevés hibát, amit felfedezni véltem, akkor igen nagyot üthet majd az idei megjelenésénél. Természetesen mivel egy F2P játékról van szó, a mikrotranzakcióval néha vissza-visszaélnek, de ez elnézhető. Az tuti, hogy amint újra letölthető lesz, én az elsők közt leszek, akik beszerzik, ajánlom, hogy Ti is cselekedjetek ehhez hasonlóan, nem fogjátok megbánni!