Tömeges szerver lefoglalások

Csütörtök és péntek este a rendőrség és a BSA közös akciója során több szervert foglalt le az ország különböző szervertermeiben. A célzott terület főleg nagyobb torrentoldalak gépei (bitHUmen, BitLove), a hozzájuk kapcsolódó seed szerverek, warez ftp szerverek és proxy gépek voltak. Az akció ideiglenes sikerét a BIX adatforgalmán látható hirtelen zuhanás mutatja.

Az átlagos 60 Gbps helyett a csütörtök esti maximum 55 Gbps-re esett. A pénteki mélypont (ahol a 44 Gbps-ot sem érte el a maximum adatforgalom) a további lefoglalásoknak és annak köszönhető, hogy a többi warez- és torrentoldal átmenetileg szünetelteti tevékenységét.

Megerősített információk szerint a lefoglalt gépek között van az egyik legnagyobb és legrégebbi hazai torrentoldal, a bitHUmen, az erotikus tartalmat szolgáltató BitLove és az egyik nagyobb hazai warez FTP proxy gépeit.

A BitHumen üzemeltetői az oldalon rövid üzenetben erősítették meg, hogy a szervert lefoglalták, egyúttal megnyugtatták a felhasználókat, hogy az oldal nem tárolt IP-címeket. A BitHument működtetők azt ígérik, hamarosan újabb információkkal szolgálnak majd a megszokott webcímen és egyúttal arra kérnek mindenkit, ne dőljenek be azoknak, akik az üzemeltetők nevében pénzt gyűjtenek a torrent tracker újraindításához.

A razzia szombaton tovább folyik, sajtótájékoztatót pedig hétfőn tartanak az üggyel kapcsolatban.

Addig is a torrent oldalak állapotáról (a teljesség igénye nélkül):
bitHUmen: lefoglalva (megerősített információ)
BitLove: lefoglalva (megerősített információ)

Információkat, észrevételeket az razziával kapcsolatban a pcpult [kukac] pcpult.hu e-mail címre várjuk!