Ingyenes, online Office

OfficeOffice Web Apps néven egy ingyenes Office csomagot nyúj számunkra a Microsoft. A használathoz, értelemszerűen internet kapcsolat mellett, egy ingyenes Live felhasználói fiókra van szükségünk. A cég ezzel az újításával a nagy rivális, a Google Docs méltó ellenfelévé szeretne előlépni az online irodai alkalmazások terén.

 

 

A csomaghoz kapunk egy 25Gb-os, SkyDrive szolgáltatást is, melynek segítségével nem kell pendrive-on hurcolnunk a dokumentumainkat, csupán be kell jelentkeznünk, és már hozzá is férünk mindenhez. Egyetlen dokumentumot akár többen is szerkeszthetnek, ráadásul a program minden mentés előtt eltárolja az eggyel korábbi verziót is, így probléma esetén egyszerűen visszatölthetjük a még jól működő verziót. Jelenleg csak angol, francia, német és spanyol nyelven tud, így helyesírás-ellenőrző is csak ezeken érhető el. A Microsoft azt ígérte, folyamatosan bővítik majd a rendelkezésre álló nyelvek számát.

Az online Office jelenleg a Word, Excel, PowerPoint és a OneNote alkalmazásokat tartalmazza. A piacon lévő összes böngészővel elérhető, mindenféle megkötések nélkül. További előny, hogy nem csak asztali számítógépünkön, vagy laptopunkon, de internet eléréssel rendelkező okos telefonunk segítségével is tudunk dolgozni online tárolt dokumentumainkon.

Az Office Web Apps itt található.
(Ha rendelkezünk Live Messenger azonosítóval, nem kell regisztrálnunk, azzal is be tudunk lépni gond nélkül)