Új, kompakt fehér toneres nyomtatót mutatott be az OKI a FESPA-n

Az OKI a május 8. és 12. között megrendezett FESPA szakvásár egyik fő támogatójaként Hamburgban mutatta be a reklámdekorációs piacra szánt legfrissebb termékkínálatát. A nagy formátumú és kreatív nyomtatási megoldásokat felvonultató eseményen debütált a Pro8432WT új, fehér toneres nyomtató, amely a házon belüli transzfernyomtatást a piacon egyedülálló, kis méretével segíti elő.

Az új generációs, A3-as, fehér toneres készüléket az OKI két extra fehér tonerkazettával értékesíti, ami akár 13.000 oldalnyi fehér nyomat előállítását lehetővé teszi. A nyomdai, grafikai és kreatív vállalkozások így már az alap termékcsomag felhasználásával képesek megtermelni a beruházási költségeiket fedező nyereséget. A Pro8432WT kiváló minőségben nyomtat szinte bármilyen transzfermédiára, így a ruházati és ajándéktárgyak vagy akár cégtáblák dekorációja tökéletesen telített fehér színekkel készíthető el.

A nyomtató kompakt kialakításának köszönhetően kevés helyet foglal, és kisszériás, gyors megtérülésű alternatívát nyújthat a szitázásra, illetve egyéb költségigényes dekorációs eljárásokra. A készülék üzemeltetése egyszerű, így kisebb stúdiók, vállalkozások is ki tudják használni üzleti kínálatuk bővítésére.

A Pro8432WT használatával bármilyen színű anyagra vágás és plotterelés nélkül készíthetők nyomtatott grafikák transzfereljárással. Ezáltal kiküszöbölhetők az időigényes, többlépcsős, hagyományos dekorációs folyamatok. A készülék az összes elterjedt transzferpapírmárkával kompatibilis, és az elkészített nyomatok alacsony hőmérsékleti körülmények között is szinte mindenféle felületre jól felvihetők a pamutszövettől a mesterséges, műszálas textilen át a fém-, üveg-, akril- vagy akár faalapú anyagokig. A telített fehér színeknek köszönhetően a világosabb színű ruházati termékek is rendkívül gyorsan és költséghatékonyan, egy lépésben dekorálhatók új generációs, világos transzfermédia használatával. Ez az innovatív transzfernyomtatás gyorsabb és egyszerűbb, mint más digitális nyomtatási eljárások, így például a direktnyomtatás, valamint túllép a szublimációs nyomtatás kizárólag fehér színű poliészter termékek használatát lehetővé tévő korlátjain.

A készüléket kifejezetten transzferpapírok nyomtatásához tervezték, ezért speciális beégető egységet és festéktechnológiai megoldást alkalmaz, amelyek a mosásnak ellenálló, telített fehér, illetve élénk színeket garantálnak.

Az új nyomtatón kívül a kiállítás látogatói az OKI standján megtekinthették a márciusban a Signexpón is bemutatott ColorPainter E-64s széles formátumú készüléket, valamint a vállalat öttoneres, illetve fehér és neon toneres termékskáláját. A FESPA-n egyben is látható portfólió lehetővé teszi kreatív nyomatok igény szerinti előállítását szinte bármilyen anyagra, legyen szó divatkiegészítőkről, ruházati termékekről, beltéri vagy kültéri reklámdekorációról. Az új üzleti lehetőségeknek így csak a fantázia szab határt.

A Pro8432WT specifikációi

  • Nyomtatási sebesség (színes): akár 35 oldal/perc
  • Nyomtatási minőség (felbontás): 1200 x 600 dpi
  • Papírkapacitás: 100 lapos multifunkciós tálca; 300 lapos első tálca
  • Maximális papírtömeg: 220 g/m2 hagyományos tálcából, 256 g/m2 multifunkciós tálcáról
  • Festékkapacitás (színes/fehér): 10.000/4.500 oldal
  • Memória: 256 MB standard RAM; 768 MB maximum RAM; 16 GB opcionális SDHC Memory Card4
  • Hálózat: base Ethernet, WLAN (opcionális)
  • Tömeg: 37 kg
  • Méret: 360 x 449 x 552 mm