Panasonic SC-HTB200: Jó barát kora reggel

Személy szerint sosem volt sok hitem a különféle Bluetooth-os hangszórókban vagy soundbarokban. Kicsik, kényelmesek, mondhatjuk, hogy a célnak megfelelnek, de a legtöbb alig nyújt jobb élményt egy régi Szokol rádiónál, vagy a telefonok beépített hangszóróinál. Éppen ezért kíváncsian vártam, hogy a Panasonic SC-HTB200 mit tud majd.

A hangszóró egy könnyen átfogható és szállítható dobozban érkezik, egy átlagos hétvégi bevásárlás kosaránál nem nehezebb. Méreteit tekintve viszonylag keskenynek számít, egy átlagos TV állványon anélkül elfért, hogy bármit meg kellett volna mozdítani. Talán egy kicsit lehetne alacsonyabb, mert az infra vevőt kicsit kitakarta, de egyáltalán nem kikerülhetetlen módon (bár ha jól láttam a hivatalos képeket, akkor a Panasonic saját készülékei alá pont befér).

Amivel nem voltam annyira kibékülve, az a hálózati kábel hossza: nem kényelmetlenül rövid, de személy szerint egy fél métert még el tudtam volna viselni.

Megjelenését tekintve a hangszóró sokkal inkább egy fekete dobozra hasonlít, mint egy átlagos Bluetooth sugárzóra. A tetején van néhány led, ami igény szerint világít, jobb oldalon találunk pár vezérlő gombot, míg a csatlakozók a hátoldalon kaptak helyet - számomra meglepő módon egész nagy választékkal: a HDMI és az USB mellett még egy optikai bemenet is lapul (bár személy szerint ezt overkillnek érzem).

A Bluetooth pároztatás meglepően zökkenőmentesen zajlik: bekapcsolás után pár másodpercig nyomva kell tartanunk a BT gombot, majd a telefonon kiválasztva szinte azonnal hallgathatjuk kedvenc zenéinket. A távirányítónak köszönhetően ez reggelente még kényelmesebb, elég csak félálomban bekapcsolni, majd a telefonon eltalálni a play gombot.

Hangerő szinten nem érheti szó a ház elejét: a HTB-200 gond nélkül eléri a 110dB körüli szintet, ahol már kellemetlenül hangos, de legalább megvan a lehetőség, hogy megfelelően elnyomjuk az ordibáló és zajongó szomszédokat.

Ami meglepett, hogy nem igazán torzul a hang, hiába tekerjük fel a hangerőt - bár a gyári oldalon a kedvenc hangzatos szövegeimet egyből megláttam, én azért annyira nem éreztem a házimozi életérzést és hangzást, amit ígértek.

Nem szól rosszul egyáltalán, de a dedikált mélynyomó hiányát azért lehet érezni - ami sok filmnél is csökkenti kicsit az élményt, különösen a robbantásos jeleneteknél. Ettől eltekintve viszont nagyon szépen teszi a dolgát, és kifejezetten kényelmes a reggeli ébredés közben vagy a délutáni pakolás közben zenét hallgatni róla telefonon keresztül.

Az átlagos, beépített tv hangszórókat pedig röhögve lekörözi, így ha valakinek nem szempont a mobilitás (lévén, hogy ez a hangszóró hálózatról eszi csak az áramot), és szeretne egy jobb Bluetooth hangszórót, amit könnyen ráköthet a tv-re is, annak a Panasonic HTB-200 mindenképp jó választás lehet.