Océ VarioPrint i300: nagysebességű, tintasugaras, íves nyomdagép a Canontól

A Canon által bemutatott Océ VarioPrint i300 a vállalat első nagy sebességű, íves tintasugaras nyomdagépe.

Az innovatív tintasugaras nyomtatási technológiára épülő Océ VarioPrint i300 a hagyományos porfestékes, csúcskategóriás íves nyomtatók és a belépő szintű, tekercses tintasugaras nyomdagépek sebessége és kapacitása közötti rést hivatott áthidalni.  Az újdonsággal minden vállalkozás megtalálhatja az igényeinek megfelelő megoldást. Az Océ VarioPrint i300 szabadalmaztatott tintája, nyomtatófeje és papírkezelő technológiája lehetővé teszi, hogy a gép igen sokféle anyagra tudjon dolgozni, például bevonat nélküli, bevonatos, vagy kifejezetten tintasugaras nyomtatáshoz előkezelt papírokra, mégpedig óránként akár 8500 kétoldalas A/4-es ív, vagy 3800 kétoldalas B/3-as ív sebességgel. Az Océ VarioPrint architektúra miatt a rendszer ugyanazokkal a kötészeti lehetőségekkel kompatibilis, mint az Océ VarioPrint 6000 sorozat. Mivel az Océ PRISMA vezérlési platformmal és az Océ PRISMASync digitális fogadóállomással is képes az integrált működésre, ezért igen sokféle nagy teljesítményű digitális munkafolyamatba tud beépülni.

A kiemelt ügyfelekkel foglalkozó Lead Customer program részeként a Canon szorosan együttműködött a globális kommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó T-Systems-szel, ahol a nyomtató tesztelése is zajlott.

„Az Océ ColorStream termékcsalád kiemelkedő színkezelését és minőségét, valamint az Océ VarioPrint gépek ívkezelési megbízhatóságát egyesítve egy olyan digitális nyomdagépet készítettünk, amely alacsony üzemeltetési költségével óriási üzleti potenciált tartogat, és olyan platformot nyújt a nyomdai vállalkozások számára, amelyre építve tovább bővíthetik a tevékenységüket” – mondta Peter Wolff, a Canon Europe Commercial Printing üzletág igazgatója.