Océ ColorWave 500 / 700: új Canon nyomtatók

A Canon két új, nagy teljesítményű színes rendszert mutatott be. A mérnöki munkacsoportok kiszolgálására szánt Océ ColorWave 500, illetve a szélesebb körű grafikai művészeti felhasználásra is alkalmas Océ ColorWave 700 is elérhető önálló nyomtatóként, illetve multifunkcionális eszköz formájában is.

A készülékeket úgy tervezték, hogy különböző, de egyaránt kiváló minőséget igénylő helyzetben is alkalmazhatóak legyenek. Az újdonságok nyomdai szolgáltatóknál ugyanúgy megállják a helyüket, mint házinyomdai vagy távoli munkacsoportos környezetben, illetve központi sokszorosító részlegekben, még akkor is, ha tekercses anyagokra kell száradási idő nélkül vízálló nyomatokat készíteni. Mindkét nyomtató a legfrissebb Océ CrystalPoint technológiát használja a nagysebességű festékkazettás nyomtatáshoz: a műgyanta alapú festék kiválóan tapad a szabványos és különleges nyomathordozókra, így még jobb a végeredmény, és teljesen tisztán cserélhető a kazetta.

Az Océ ColorWave 500 jól használható CAD és GIS alkalmazásokhoz, illetve remekül kiszolgálja a gyártó, építészeti, építőipari, tervezési és reprográfiai vállalkozások szükségleteit is. A rendszernek része a biztonságos felhőkapcsolat és a beágyazott Windows 8 vezérlő is, így kiválóan illeszkedik a sok felhasználós kormányzati és vállalati környezetekbe is.  Az adatkezelés biztonságát növeli a két cserélhető merevlemez használatának lehetősége.  Az Océ ColorWave 700 azoknak a vállalkozásoknak készült, melyeknek olyan kiemelkedő minőségű grafikai elemeket tartalmazó nyomatokra van szüksége, mint például a reprodukciók, plakátok, vagy bemutatóanyagok, de jól helytáll a kiskereskedelemmel, vendéglátással, boltüzemeltetéssel, oktatással foglalkozó cégek, illetve a kormányhivatalok házinyomdáiban is.  Az Océ ColorWave 700 különlegessége, hogy a nyomtatást az egyes anyagokhoz optimalizálja, így akár 0,8 mm-es vastagságú nyomathordozót is kezelhet. Nyomtathatunk vele akár vászonra, molinóra vagy tapétára is. Ez utóbbi lehetőséget teremt, a valóban egyedi belsőépítészeti koncepciók kialakítására.

Mindkét nyomtatóba beépítették a felhőrendszerek használatának lehetőségét, és a több felhasználó kiszolgálásának képességét, de kérésre beépített képolvasóval és egy sor integrált kimeneti opcióval is bővíthetők.  Egyszerre akár hat különböző tekercses anyag is betölthető, így a berendezések anélkül végezhetnek eltérő feladatokat, hogy közben a hordozókat ki és be kellene fűzögetni.  A fájlfeldolgozást két merevlemez és nagy sebességű processzorok teszik még gyorsabbá. A hordozó automatikus érzékelése és a képkezelő berendezés szintén automatikus karbantartása javítja a nyomtatás minőségét és csökkenti a szervizigényt.

„Mindkét nyomtatónál az volt a központi elképzelés, hogy a lehető legnagyobb termelékenységet a lehető legkisebb alapterületen tudjuk megvalósítani, úgy, hogy a gépek különlegesen kreatív felhasználási lehetőségeket nyújtsanak szinte bármilyen üzleti környezetben, minimális felhasználói oktatással” - mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe Szélesformátumú Nyomatórendszerek Üzletágának igazgatója. 

Az Océ ColorWave 500 és az Océ ColorWave 700 2015. február végétől rendelhető.