Négy új multifunkciós nyomtató a Canontól

A Canon négy új helytakarékos,  A/4-es színes multifunkciós eszközzel bővítette nyomtatóinak választékát: az imageRUNNER C1225, imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF és imageRUNNER C1335iF.

Fejérváry-Gaál Balázs, a Canon Hungária Kft. termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az új termékekben  tökéletesen egyesül a következő generációs technológia és a teljesítmény, valamint a Canon jól ismert megbízhatósága és minősége. Az új kompakt modellek bármilyen irodában jól megfelelnek, és igen sokféle szolgáltatással segítik a vállalkozások mindennapjait. Az eszközök amellett, hogy gyorsan nyomtatnak, másolnak, szkennelnek és faxoknak, egy új, ún. „érintéses-simításos” módszerrel használható 8,9 hüvelykes, színes grafikus kijelzővel is fel vannak szerelve, illetve alapkiépítésben támogatják az eredeti Adobe® PostScript 3™ szabványt.”

Fejlett technológia
Az imageRUNNER ADVANCE C250/ 350 családtól örökölt nyomtatómű-technológiának köszönhetően az újdonságok is költséghatékony színes nyomtatásra képesek.

Az imageRUNNER C1300 sorozat óriási teljesítményre képes, így havonta akár 6000 oldal is nyomtatható vele. Támogatja a nyomatok száma alapján kötött szolgáltatási szerződéseket, és jelentősen alacsonyabb üzemeltetési, illetve teljes élettartamra vetített összköltséget biztosít az előd imageRUNNER C1028 sorozathoz viszonyítva.

Az imageRUNNER C1225 sorozat a havi 1000 oldalt nem meghaladó igények kiszolgálására készült. Könnyen telepíthető, ráadásul 12 hónapra elegendő színes festékkazettával érkezik.[i].

Nagyszerű dokumentumkezelés és remek kimenet
Az új eszközöket kifejezetten a megbízható, jó minőségű színes nyomtatáshoz tervezték. A Canon legfrissebb imageRUNNER eszközeinek különlegessége a V2 Vivid and Vibrant technológia, amellyel professzionális kinézetű üzleti dokumentumok készíthetők. A robusztus, akár 50 ezer oldalas maximális terhelhetőségű[1] új modellekkel lenyűgöző minőségű színes anyagok nyomtathatók. Az imageRUNNER C1200 sorozat, illetve a C1325iF percenként 25 oldal nyomtatására képes, míg az imageRUNNER C1335iF modellel akár 35 oldal is elkészül ugyanennyi idő alatt.

Az új nyomtatók elsőként támogatják a Mopria mobil nyomtatási szabványt, illetve tökéletesen alkalmazkodnak a mobil munkavégzéshez. Jó példa erre az AirPrint™ támogatás, vagy az USB-s és memóriakártyás eszközökre történő szkennelés, illetve a Canon saját mobil nyomtatási és képbeviteli alkalmazásai. A munkafolyamatokat még könnyebbé teszi, hogy egy sor más helyre is közvetlenül szkennelhetünk, ráadásul ezt többféle fájlformátumba – például kereshető, nagy tömörítésű PDF-be – is tehetjük.

Bizalmas dokumentumok biztonságos kezelése
Az adatok kiszivárgását megakadályozandó, az új eszközök natív biztonságos nyomtatási, iPsec, osztályazonosító- és hitelesített küldési szolgáltatásokat is használnak, illetve a PDF dokumentumok titkosítására is lehetőség van a beolvasott adatok magasabb fokú védelme érdekében. A nagyobb flották kezelését és a nagyvállalatokat az imageRUNNER C1300 termékcsalád tagjai azzal is segítik, hogy kompatibilisek az iparágvezető nyomtatáskezelési, felügyeleti megoldásokkal, az uniFLOW alkalmazással, amelynek része a követő nyomtatás, valamint a kártyaolvasó-támogatás is.

Hatékony felügyelet és vezérlés távolról
A sorozatban most először jelennek meg a Canon imageRUNNER ADVANCE platformjától örökölt, ámde továbbfejlesztett felügyeleti megoldások. Az imageRUNNER C1300 sorozat távoli tömeges konfigurációs és firmware-frissítési lehetőségeket kínál, emellett a tonerkazetták kezelésével és rendelésével kapcsolatos távoli szolgáltatási lehetőségek, illetve a távolról végzett diagnosztika és számlálóállás-jelentés is leveszi az ügyfélről a háttérműveletek terhét.  Az uniFLOW felügyeleti szoftverrel pedig a teljes flotta központilag felügyelhető a nyomtatási költségek csökkentése, differenciálása és ellenőrzése érdekében.

Mivel az összes új eszköz sokféle iparági szabványt támogat, ezért egyszerű integrációt biztosít a meglévő informatikai környezetekkel. Az osztályazonosító (Department ID) funkcióval kézben tarthatók a színes nyomtatások költségei is, ami a kisebb irodáknak is segít a költségeket kontrollálni.

Kiemelkedő környezetvédelmi mutatók
A Canon legújabb multifunkciós nyomtatói Energy Star minősítéssel és TEC-besorolással rendelkeznek, így használaton kívüli (alvó) állapotban kevesebb, mint egy wattot fogyasztanak. Ebből a módból azonban az eszközök villámgyorsan felébreszthetők, ezért tökéletesen ötvözik a hatékonyságot a környezetvédelmi szempontokkal.

Az imageRUNNER C1225iF, C1325iF, imageRUNNER C1225 és C1335iF 2015 márciusától lesz kapható Magyarországon.

imageRUNNER C1325iF és C1335iF – a legfontosabb jellemzők:

 • A/4-es színes nyomtatás akár 25/35 lap/perc (C1325iF/C1335iF) sebességgel
 • Nyomtatás, másolás, faxolás és szkennelés
 • 8,9 cm-es „érintéses-simításos” színes kijelző
 • Akár 2300 lap kapacitás, kétoldalas nyomtatás és szkennelés
 • V2 Vivid and Vibrant képfeldolgozási technológia
 • 40/50 ezer oldal maximális terhelhetőség (C1325iF/C1335iF)
 • A mobil munkavégzés támogatása (többek között Mopria és az Apple® AirPrint™ szabványokkal)
 • Távoli és központosított eszközkezelési szolgáltatások
 • Beágyazott uniFLOW kimenetkezelés
 • PCL és eredeti Adobe® PostScript 3™ alapkiépítésben
 • Energiatakarékos működés

imageRUNNER C1225 és C1225iF – legfontosabb jellemzők:

 • A/4-es színes nyomtatás akár 25 lap/perc sebességgel
 • Nyomtatás, másolás, faxolás és szkennelés
 • 8,9 cm-es „érintéses-simításos” színes kijelző
 • Akár 1200 lap kapacitás, kétoldalas nyomtatás és szkennelés
 • V2 Vivid and Vibrant képfeldolgozási technológia
 • 40 ezer oldal maximális terhelhetőség
 • A mobil munkavégzés támogatása (többek között Mopria és az Apple® AirPrint™ szabványokkal)
 • Azonnal használható megoldás, könnyű telepítés. Egy év gyártói garancia1
 • A dobozban akár 12 hónapnyi nyomtatáshoz elegendő teljes értékű tonerkazetta található2
 • PCL és eredeti Adobe® PostScript 3™ alapkiépítésben
 • Energiatakarékos működés

[i] Az egyedi felhasználástól függően a tényleges eredmény 12 hónapnál kevesebb vagy több is lehet A 12 hónapos használatot havi 1000 oldal, ezen belül 30%-nyi színes nyomat és 5%-os A/4-es fedettség (ISO/IEC 24712) alapján számoltuk. A szabványos fekete (Standard Black) festékkazetta kapacitása 12000 oldal. A sárga, bíbor és cián kazetta kapacitása 7300 oldal.