Még a hónapban megkezdi az 5"-os FullHD AMOLED gyártását a Samsung

Samsung Galaxy S 3

Tavaly novemberben úgy tűn, hogy Sammy bajba került a 4.99"-os, FullHD AMOLED kijelzpk tömeggyártásával, ami valószínűleg a Galaxy S 4-et ékesíti majd. A panel tiszteletét tette az idei CES-en is, majd ismét nyoma veszett. Most azonban úgy tűnik, hogy még februárban megkezdődhet a tömeggyártás, ami azt jelentené, hogy az első adag márciusban az összerelő csarnokokba kerülhet.

Ami pedig azért lényeges, mert a legújabb pletykák szerint a Galaxy S 4 március végi bemutatását követően akár már áprilisban, de legkésőbb májusban a boltok polcaira kerül. Az előzetes felmérések emlékeim szerint az első hónapban egy laza tízmilliós eladást jósolnak a telefonnak. Elnézve a várható specifikációkat és az SGS 3 népszerűségét ez pedig tartható is lesz, főleg, ha globálisan elérhető lesz az első naptól.

Visszatérve a kijelzőre, a jelenlegi adatok alapján 440PPI-s pixelsűrűséget nyűjt majd - az Apple Retina 326PPI-s. Viszont, ha bejön a Samsungnak az új, gyémánt alakú pixelekkel készült kiosztás, akkor ez tovább javulhat, és lassan tényleg igaz lesz a Futuramas poén, miszerint élethűbb, mint a valóság.