Lehullott a lepel a PlayStation® 4-ről

PlayStation 4

A Sony Computer Entertainment megmutatta a PlayStation® 4 egyszerű, modern és letisztult dizájnját. A várva várt leleplezésre a világ egyik legnagyobb videojáték-konferenciáján, a Los Angeles-i E3-on (Electronic Entertainment Expo) került sor. A PS4 belső rendszerét és felépítését az optikai meghajtótól a hűtési rendszerig a dizájnnak kedvezve úgy alakították ki, hogy a ház a lehető legkeskenyebb és legkönnyebb legyen.

A lineáris vonalakkal egyszerű, mégis modern külsőt kapott a vadonatúj konzol, a megjelenést a négy különálló blokk teszi különlegessé, amelyek egységes egészet alkotnak a lemezmeghatóval, a gombokkal, a jelzőfénnyel és a szellőzővel. A ház felső részén található bekapcsolást jelző fény kéken világítja meg a dobozt használat közben.

A megszokottól eltérően a ház elől és hátul kicsit döntött, amely nemcsak a bekapcsolásnál és a lemez behelyezésénél nagy segítség a játékosnak, hanem a kábelek elrejtésére is lehetőséget ad. A matt és fényes „Jet Black” fekete árnyalat kifinomult megjelenést kölcsönöz a konzolnak. A PlayStation®4-hez a vezeték nélküli Dualshock®4 kontroller és a PlayStation®Camera is társul kiegészítőként ugyanebben a színben.

2013 februárja óta a PlayStation®4 platformra fejlesztők száma 126-ról 505-re emelkedett, így a széles szoftverkínálatot összesen 110 játék bővíti majd különböző fejlesztők és kiadók együttműködésével. Az érkező játékok között olyan címek szerepelnek, mint a Destiny™ (Bungie az Activision Publisherrel együttműködve), a Diablo®III (Blizzard Entertainment), a KINGDOM HEARTS III és a FINAL FANTASY® XV (SQUARE ENIX), az Assassin's Creed®IV (Black Flag™), a Watch_Dogs™ (Ubisoft Entertainment), az NBA®2K14 (2K Sports), a The Elder Scrolls® Online (Bethesda Games Studios), valamint a Mad Max™ (Warner Bros).

Természetesen az SCE Worldwide Studios is számos játékot tervez, összesen 30 cím áll fejlesztés alatt, 12 vadonatúj IP-vel. A Sony várható újdonságai között szerepel Killzone: Shadow Fall, a Knack, az inFAMOUS: SeconSon, a #DRIVECLUB és a The Order 1886. A PlayStation®4 érkezésétől számított egy éven belül a 30 játékból 20 elérhetővé válik majd.

A PlayStation®4 a karácsonyi időszaktól Európában is elérhető lesz.