Két ultrarövid vetítési távolságú multimédiás projektor a Canontól

A Canon két új hordozható LV projektort – az LV-WX300UST és az LV-WX300USTi – mutatott be a napokban.  Az új kivetítők a hordozható, nagyon rövid vetítési távolságú projektorok iránti fokozódó globális igény kielégítésére készültek, melyek különösen az üzleti és oktatási piacon bizonyulnak hasznosak a tanítás és a kommunikáció megkönnyítése miatt.

Az LV-WX300USTi egy interaktív modell, amelynek beépített kamerája egyszerre akár négy infravörös toll használatára is lehetőséget ad.  A kamera segíti az interaktív használatot és a kivetített tartalom érintés alapú vezérlését. A termékhez egy rajzolószoftver is tartozik, amely arra szolgál, hogy a felhasználók minél többet hozhassanak ki a kreatív szolgáltatásokból. A Canon az LV-WX300UST modellel interaktivitás nélküli formában is elérhetővé tette a rövid vetítési távolságú projektort.

A két projektor egyaránt ideális megoldást jelent a kis termek, helyhiányos környezetek problémájára, mivel a vászontól mindössze 28 cm-re elhelyezve képes 2-2,5 méteres, kristálytiszta képet vetíteni.  Ha a készüléket a falon vagy a plafonon helyezik el, akkor az ultrarövid vetítési távolsága miatt az előadót nem fogja elvakítani a projektor fénye, és nem kell arra ügyelnie, hogy ne vessen árnyékot a képre.

A mindössze 5 kilós gépek jól hordozhatók, és sokféle fejlett szolgáltatást és remek képminőséget nyújtanak.  Mindkét modell felbontása WXGA (1280x800 pixeles), mindkettőn két HDMI csatlakozó található a különféle eszközök fogadásához, és egyformán 3000 lumenes fényerővel gondoskodnak a képek ragyogó és tiszta megjelenítéséről. Az új kivetítők meglepően hatékonyak is: a vetítőlámpa élettartama Eco (gazdaságos) módban használva akár 8000 órányi is lehet.

Az LV-WX300UST márciusban, az LV-WX300SUTi pedig 2015 májusában kerül Magyarországon forgalomba.