Itt az új Nexus 7: lazán megugrotta a lécet

Google Nexus 7

A Google ma tartott egy kis reggelit, ahol a fő vendég Sundar Pichai volt - ma ő vezeti az Android és a Chrome fejlesztését, így gyakorlatilag biztosra lehetett venni, hogy az elmúlt hetekben kiszivárgott listáról legalább egy dolog bemutatkozik majd hivatalos keretek között is. A meglepetést azonban sikerült lelőnie a Best Buynak, akik még a kora hajnali órákban kitették a kirakatba a Nexus 7 család következő tagját.

Az új tablet specifikációi teljes mértékben megegyeznek a korábban kiszivárgott hírekben olvasható dolgokkal.

A 7"-os kijelző ezúttal 1.920×1.200 felbontást kapott, ami összesen 320PPI-t jelent. Alatta egy négy magos, 1.5GHz-es Snapdragon S4 Pro processzor és 2GB RAM dübörög, amihez egy Adreno 320 GPU társul. Valamilyen számomra érthetetlen okból egy 5 megapixeles hátoldali kamera is helyett kapott a tableten, amit az előlapon egy 1.2 megapixeles szenzor egészít ki.

Dizájn tekintetében lényeges különbséget a hátlap jelent: ezúttal a minta helyett egy sima, teljesen matt fekete borítást kapott a Nexus 7. Emellett sztereó hangszórókat és vezeték nélküli töltést is kapunk a pénzünkért.

Mint az várható volt, a tablet 4.3-as Androiddal előtelepítve érkezik 16 és 32GB-os belső tárhellyel. Előbbi 229, utóbbi 269 dollárba kerül majd.