Három BLI díjat nyert a Canon

A Buyers Laboratory, független kutatóközpont több mint 45 éve tesztel irodai készülékeket, és félévente hirdeti ki a Pick Awards díjat, melyeket kizárólag olyan termékek nyerhetnek el, amelyek több szempontból is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

A kutatóközpont téli Pick Award díjkiosztóján három Canon imagePROGRAF nyomtató is a legjobbak közé került, köztük az iPF830/840/850 sorozat, az iPF770, valamint az iPF840 MFP készülék.

A 44”-os formátumú, színes műszaki nyomtatósorozatról David Sweetnam, a BLI EMEA/Ázsia régióért felelős kutatási és laboratóriumi igazgató elmondta, hogy a termékek kiváló minőségű nyomtatás mellett is rendkívüli gyorsaságra képesek, így produktivitás terén nem kell kompromisszumokat kötni. A berendezés igen gazdagon felszerelt: az átlagosnál nagyobb, 32 GB-os RAM kapacitással és a szokásos 320 GB-os merevlemezzel is el van látva.

Ian Latham, a BLI vezető elemzője hozzátette: „A Canon GARO illesztőprogramja a hasznos funkciók egész tárházát kínálja, köztük a szegély nélküli nyomtatás lehetőségét, valamint a hordozótakarékos Free Layout illesztőfunkciót, amely rugalmasabb, mint a versenytársak által kínált berendezések illesztőfunkciója.”

Az imagePROGRAF iPF770 a lenyűgöző nyomtatási sebesség mellett kiváló képminőséggel és a rendkívül magas szintű színreprodukciójával tűnt ki. A Canon iPF Direct Print & Share programjának köszönhetően közvetlen felhőalapú fájltárolás és Apple iPadről történő mobil nyomtatás támogatása kellő rugalmasságot és kényelmet biztosít a felhasználók számára, különösen azoknak, akik különböző telephelyekről vesznek részt a közös munkában.

Az imagePROGRAF iPF840 MFP a Canon széles formátumú műszaki nyomtatói közül pedig a legújabb modell, mely a képminőség bármiféle romlása nélkül bizonyította hihetetlen produktivását a BLI nyomtatási tesztjei során; kiváló részletességet és élénk színeket produkált a műszaki nyomatoknál.

Canon imagePROGRAF iPF830/840/850 sorozat

 • Magas szintű megbízhatóság: semmiféle fennakadás vagy műszaki probléma a BLI szigorú tartóssági tesztjei során
 • A kategóriáján belül vezető szintű produktivitás, az átlagnál nagyobb sebesség és a nyomtatási feladat gyors feldolgozása
 • Egyedi, hot-swap rendszerű tintatartály-kezelés, amely lehetővé teszi, hogy használat közben is lehessen a tintát cserélni, s így az állásidő csökkenjen.
 • Élénk színek és nagyszerű részletesség a műszaki nyomatok esetén és nagyszerű mélységérzékeltetés a GIS térképeknél
 • Az iPF840-es és iPF850-es modellek duplatekercses kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára a különböző hordozótípusok és méretek közti gyors váltást, szükségtelenné téve, hogy minden alkalommal papírt kelljen cserélni.
 • A Canon iPF Direct Print & Share program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen feltöltsék fájljaikat a felhőalapú tárolóhelyre, illetve, hogy előhívják őket onnan.
 • Az iPF850-es modell 100 lapos kirakóegységgel van felszerelve (a piacon kapható hasonló modellek kapacitásának kétszerese), s ezzel egyszerűen rendben tarthatók a nyomatok.

Canon imagePROGRAF iPF770

 • Kiváló nyomtatási teljesítmény és az átlagnál sokkal gyorsabb nyomtatási sebesség valamennyi kategóriában a BLI tesztjein
 • Remek hordozókezelési képesség, beleértve a hordozók széles típusválasztékának támogatását és a praktikusan kialakított kirakóegység révén történő rendezett nyomatgyűjtést
 • Kiváló részletességű műszaki nyomatok és az átlagnál nagyobb színskála hagyományos és fényes fotóminőségű papíron egyaránt
 • Egyszerű karbantartás, valamint egyedi, hot-swap rendszerű tintatartály-kezelés, amely lehetővé teszi, hogy használat közben is lehessen a tintát cserélni, s így a nyomtatási folyamat zavartalan legyen.
 • A könnyen kezelhető GARO illesztőprogram a piacon kapható hasonló berendezéseknél rugalmasabb, a hordozó szempontjából még takarékosabb Free Layout illesztőfunkciót (nesting) kínál.

Canon imagePROGRAF iPF840 MFP

 • Kiváló nyomtatási teljesítmény a BLI tesztjein és az átlagnál sokkal gyorsabb nyomtatási sebesség a piacon kapható más széles formátumú berendezésekkel összehasonlítva
 • A könnyen kezelhető SmartWorks szoftvernek és a multifunkcionális nyomtató 22”-os, színes, gyors reakcióidejű, érintőképernyővel rendelkező monitorának köszönhetően a szkennelési, beállítási és nyomtatási műveletek egyszerűbbé válnak a felhasználó számára, mint a versenytársak hasonló berendezései közül soknál.
 • Rendkívül egyszerű kezelés, amely biztosítja annak a lehetőségét is, hogy a lapdobáshoz és a vágáshoz hasonló gyakori funkciók a kezelőfelület fix nyomógombjairól is elindíthatók, miközben a versenytársak néhány hasonló modelljeinél ez csak a menürendszer alsóbb szintjein lehetséges.
 • Egyedülálló kiegészítő tintatartály, amely lehetővé teszi a berendezés működése közbeni tintacserét, aminek köszönhetően a folyamatban lévő nyomtatási feladatot sem kell félbeszakítani.
 • A GARO grafikus illesztőprogram a piacon kapható hasonló berendezéseknél rugalmasabb, a hordozó szempontjából még takarékosabb Free Layout illesztőfunkciót (nesting) kínál.
 • iPF Direct Print & Share program, amely leegyszerűsíti a dokumentumoknak a felhőalapú tárolóhelyre történő beszkennelését, valamint az onnan történő előhívását.