Canon PIXMA MG3650 - nyomtatás bárhonnan, szkennelés bárhová

A Canon  bemutatta az otthoni felhasználásra szánt nyomtató-kínálatának legújabb multifunkciós tintasugaras modelljét, a PIXMA MG3650-et.  A PIXMA MG3550-et felváltó új nyomtató tervezésekor elsődleges szempont volt, hogy a készülékkel vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is lehessen nyomtatni, a beszkennelt dokumentumokat továbbítani, illetve alkalmas legyen tökéletes másolatok készítésére is. Az új multifunkciós eszköz megállja a helyét a hivatalos irodai anyagok nyomtatásán, szkennelésén és másolásán túl a családi fotók kinyomtatásakor is.

A népszerű alkalmazások és felhőalapú szolgáltatások segítségével számítógépről, okostelefonról és táblagépről is működtethető PIXMA MG3650-nel akár a nyaraláson készült képeket is kinyomtathatjuk közvetlenül az otthoni nyomtatónkra, hogy az élmény kézzelfoghatóan jelenjen meg az otthoniak számára is.

Intelligens csatlakoztathatóság otthoni felhasználáshoz és munkavégzéshez
Az új Canon PRINT alkalmazás használatával a PIXMA MG3650 lehetővé teszi közvetlenül az Instagramról™ és az Access to Slideshare-ről™[1] történő nyomtatást , illetve a szkennelt dokumentumok és fotók feltöltését a Microsoft OneNote-ba™[2]. Ezzel a modellel  több népszerű közösségi alkalmazásból és felhőalapú szolgáltatásból közvetlenül is lehet nyomtatni – így például a Facebookról™, a Flickrből™, az Evernote-ból™, a Google Drive-ról™, a Dropboxból™ és a OneDrive-ból™ –, ami gyors és egyszerű megoldást kínál a legfrissebb családi fotók és személyes dokumentumok kinyomtatásához.

A felhasználók a szkennelt dokumentumokat e-mailbe csatolva közvetlenül a nyomtatóról is elküldhetik, ezzel pedig otthonról ugyanolyan könnyedén oldhatják meg feladataikat, mintha az irodában lennének[3]. Ráadásul a WLAN PictBridge funkciónak köszönhetően a PIXMA MG3650-et használók vezeték nélküli módban, közvetlenül a készülékkel kompatibilis fényképezőgépekről is kinyomtathatják fotóikat. A nyomtató a Google Cloud Printtel™ és az Apple AirPrinttel™ is kompatibilis, továbbá a beépített hozzáférési pont mód révén a felhasználók vezeték nélküli üzemmódban, internet kapcsolat nélkül is nyomtathatnak.

Kreatív nyomtatás a Canon szerkesztő programjaival
A megújult Canon CREATIVE PARK PREMIUM©[4] szolgáltásnak köszönhetően rengeteg szórakoztató és professzionális tartalomhoz lehet hozzáférni  most már okostelefonra és táblagépre optimalizált formában is. Az oldalon taláhatóak ingyen kinyomtatható sablonok, albumok, naptárak, illetve olyan kivágható formák, melyekből játékok, épületek állíthatóak össze.

A Canon My Image Garden© szoftvere lehetővé teszi a képek összeválogatását és a fotók különféle sablonra illesztett kinyomtatását az automatikus elrendezéshez és az arcfelismeréshez hasonló képillesztő technológiák segítségével.

A Canon Easy-PhotoPrint+© funkcióval  képeslapok és naptárak is készíthetőek. A beépített arcfelismerésnek köszönhetően a program a képek feltöltésekor automatikus elhelyezési javaslatot tesz. Az elkészült munkákat a népszerű felhőszolgáltatásokba is el tudjuk menteni, mint például Evernote, Flickr, Facebook, Dropbox, Google Drive és OneDrive. Ráadásul a munkákhoz szerkeszthetőségi jogokat adhatunk másoknak, így több felhasználó tudja tökéletesíteni vagy kinyomtatni a végeredményt.

A Canon ChromaLife100 technológiának köszönhetően a PIXMA MG3650-nel lenyűgöző minőségű fotók nyomtathatóak, melyek sokáig megőzik színüket. A költségtudatos háztartások számára jó hír, hogy a készülék kompatibilis a Canon XL tintapatronjaival, amelyek révén akár 50%-kal is csökkenthető egy oldal kinyomtatásának a költsége[5].

A PIXMA MG3650 fekete, piros és fehér színben szeptemberen kerül a boltokba 21 900 forintos ajánlott fogyasztói áron.

A PIXMA MG3650 legfontosabb jellemzői:

 • Kis méretű multifunkciós készülék: nyomtat, másol és szkennel
 • A Canon PRINT Inkjet / SELPHY alkalmazás révén okostelefonhoz és táblagéphez is csatlakoztatható, illetve azokról közvetlenül is lehet nyomtatni
 • Apple AirPrint és Google Cloud Print támogatás
 • Automatikus kétoldalas nyomtatás
 • Nyomtatás és szkennelés a PIXMA Cloud Link segítségével
 • Az opcionális XL tintákkal pénz takarítható meg
 • WLAN PictBridge csatlakozással közvetlenül a készülékkel kompatibilis fényképezőgépekről is lehet nyomtatni képeket
 • Tartósan ragyogó színek
   

 1. A SlideShare a SlideShare, Inc védjegye.
 2. Csak, ha eredeti Canon tintapatront és Canon PIXMA nyomtatót használnak.
 3. Csak, ha eredeti Canon tintapatront és Canon PIXMA nyomtatót használnak.
 4. Csak, ha eredeti Canon tintapatront és Canon PIXMA nyomtatót használnak.
 5. Az egy oldalra eső megtakarítás mértéke a Canon által ajánlott fogyasztói árak, valamint az XL tintapatronok és a normál tintapatronok kapacitásának összehasonlítása (ISO/IEC 24711 szabvány) alapján került kiszámításra.