Az új Canon imagePRESS C10000VP percenként 100 oldal nyomtatására is képes

A Canon bejelentette az új felső kategóriás imagePRESS C10000VP sorozatának megjelenését, amely a vállalat első olyan elektrofotografikus íves digitális nyomdagépe, amely percenként 100 db A4-es színes nyomat elkészítésére is képes.

Mind a kereskedelmi nyomdai szolgáltatók, mind a vállalatok szintjén felmerült már az igény a nagyobb nyomtatási volumen iránt, úgy, hogy a gyorsaság növelése ne menjen a minőség rovására. Ezen igények kielégítésére tervezte meg a Canon a C10000VP sorozatot, amelyben olyan technológiai újításokat mutat be, amelyek növelik a teljesítményt, megbízhatóan állandó színminőséget és még nagyobb nyomatpontosságot garantálnak, valamint rugalmas média-kezelést és utófeldolgozási lehetőségeket kínálnak.

Az imagePRESS sorozat népszerűségét támasztja alá, hogy napjainkig 40 000 ilyen színes berendezést állítottak üzembe világszerte*, és csak a C800-as sorozatból több mint 2000-et értékesítettek Európában az alig több mint egy évvel ezelőtti (2014. július) bemutatkozása óta. A kategóriáján belül páratlan minőséget és produktivitást nyújtó imagePRESS C10000VP az új funkcióit a már bizonyított technológiákkal ötvözi annak érdekében, hogy egy új piaci szegmensben nyisson ajtót a vevők számára.

Optimális produktivitás és sokoldalúság
A nyomathordozó súlyától függetlenül (max. 350 g/m2-ig) percenként akár 100 A4 nyomat elkészítésére is képes imagePRESS C10000VP hosszú távon és vegyes hordozókkal történő munka esetén is garantálja a termelékenység magas szintjét (még olyan speciális nyersanyagok esetében is, mint a szintetikus hordozók). Az egyenletesen élénk színű (Consistently Vivid – CV) toner fokozottabb festékezési hatékonyság és alacsonyabb fixálási hőmérséklet mellett még texturált felületen is lenyűgöző képminőséget garantál. Az új levegős papír szeparációnak is köszönhetően az akár 70 g/m2 súlyú mázolt felületekre is képes nyomtatni.

A nagyszámú utófeldolgozási lehetőségnek – köztük egy új, még több nyomathordózóhoz alkalmazható professzionális lyukasztónak és egy új inline hajtogató funkciónak – köszönhetően a berendezés igen sokoldalú felhasználást tesz lehetővé. A RIP szoftverek – a Canon PRISMAsync vagy az új EFI Fiery FS200 – lehetővé teszik a nyomdai szolgáltató számára, hogy a megfelelő nyomtatásvezérlőt válassza ki a munkafolyamatok egyszerűsítéséhez.

Kiemelkedő képminőség és kiszámítható színkonzisztencia
A rendkívül sikeres imagePRESS C800 sorozatnál is használt CV toner és a 32-sugaras Lézer (VCSEL) technológia alkalmazásával az imagePRESS C10000VP 2400 x 2400 dpi-s felbontást és élénk és konzisztens színeket garantál.
Az új színellenőrző egység biztosítja a színkonzisztenciát, s még a nagyobb példányszámok nyomtatása esetén is állandó és egyenletes minőségű nyomatképet tesz lehetővé. Ezt még tovább javítja az új Multi Density Adjustment technológia, amely lehetővé teszi az automatikus, valós idejű denzitáskorrekciót, valamint a beépített spektroszkopikus érzékelő, amely a napi szintű színkalibrálásra kínál lehetőséget.

Az imagePRESS C10000VP a nyomatpontosság vezérlését megkönnyítő második transzfer szalag révén segít a nyomdai szolgáltatóknak biztosítani azt, hogy a végeredmény már az első alkalommal megfelelő minőségű legyen. Ugyanez a feladata az új Simple Registration Control (Egyszerű Regisztráció Vezérlés) technológiának is, amely a gyorsabb és könnyebb elő-hátoldali állítás révén hozzájárul, hogy a nyomdai szolgáltatók maximalizálni tudják a termelékenységet. Az imagePRESS C10000VP 2015 októberétől lesz kapható. Európai bemutatkozása a párizsi Canon EXPO-n várható októberben.

*Ez a szám magában foglalja az imagePRESS C1, C1+, C7000VP sorozat és a C800-as sorozat modelljeit is.