A2-es méretű prémium fotónyomatok imagePROGRAF PRO-1000

A Canon a ma mutatja be az imagePROGRAF PRO-1000-et, egy olyan új, professzinális felhasználók számára tervezett fotónyomtatót, amely ideális választás művészeti iskolák, grafikusok, designerek és professzionális fotósok számára egyaránt. A modern, 12 színes pigmentbázisú tintarendszerrel, új, 1,28 hüvelykes nyomtatófejjel és feldolgozó egységgel büszkélkedő imagePROGRAF PRO-1000 kivételes minőségű nyomatokat készít A2-es méretig hozzávetőlegesen hat perc alatt[1]. Egy új funkció, a Crystal-fidelity garantálja, hogy a Canon EOS fényképezőgépekkel készített fotók valósághűen, precízen jelenjenek meg nyomtatásban is. Természetesen a készülékkel felhőből, vagy vezeték nélkül is lehet nyomtatni függetlenül attól, hogy a képek milyen eszközökön, vagy alkalmazásokban vannak lementve.

Professzionális nyomtatás
A 12 színből álló pigmentbázisú rendszernek köszönhetően az imagePROGRAF PRO-1000 kivételes minőségű, széles színskálát felvonultató nyomatokat készít. Az új LUCIA PRO tinták között megtalálhatók a fotó fekete, a matt fekete, a szürke és a fotó szürke színek. Mindez kiegészülve a „Chroma Optimizer” tintával, professzionális, mélyebb fekete árnyalatokat és egyenletesen fényes felületű fekete-fehér képeket eredményez. Az imagePROGRAF PRO-1000-rel finom színátmenetű, alacsony szemcsézettségű és csökkentett bronzhatású nyomatok készíthetők. 

Az új L-COA PRO képfeldolgozó rendszer felel a nyomtatás közben a különböző tinták tökéletes keveréséért és egyensúlyáért, illetve a papíron történő precíz elhelyezéséért. Alkalmazkodva az egyre nagyobb felbontást nyújtó kamerák képeihez, az imagePROGRAF PRO-1000 1200 ppi-s képadatokat is képes fogadni. Ez az új funkció finom, egyenletes vonalakat eredményez a nyomatokon.

A nyomtató azáltal is teret enged a kreativitásnak, hogy a Canon által jóváhagyott 17 féle ICC profilból lehet papírt választani (mint a fényes, a félig fényes, vagy a matt papírok) és ezekre akár A2-es méretig készíthetünk részlet gazdag, gyönyörű fényképeket.

Azonnali rendszerbe állítás és vezeték nélküli csatlakoztathatóság
Az imagePROGRAF PRO-1000 lehetővé teszi, hogy a Canon Print Studio Pro pluginja segítségével a nyomtatási feladatok gyorsan végre hajthatóak legyenek akár több szerkesztőprogramból is, így például az Adobe Photoshopból és a Lightroomból. A különféle csatlakoztatási lehetőségnek köszönhetően a vezeték nélküli nyomtatás is megoldható számos akár laptopról, tabletről, vagy okostelefonoról és természetesen fényképezőgépről is. A nyomtatás felhőalapú támogatása révén a Dropboxban OneDrive-on, vagy a Google Drive-on tárolt fotókat közvetlenül is kinyomtathatjuk.

Kompakt méret, tökéletes stúdiók és művészeti iskolák számára
A kisebb nyomtatófejnek és az optimalizált belső részegységeknek köszönhetően az imagePROGRAF PRO-1000 egy tudásához mérten rendkívül kompakt készülék, mely kisebb helyet foglal el, mint a hagyományos nagyformátumú nyomtatók így egy asztalon is kényelmesen elhelyezhető. A 12 tintapatronnal működő készülék mérete: 723 x 433 x 285 mm.

A készülék magyar menürendszerrel kerül forgalomba 2016 elején.

Az imagePROGRAF PRO-1000 legfontosabb jellemzői:

  • Nagyméretű nyomtatás, akár A2-es méretben, páratlan minőségben
  • A képek színeinek és részleteinek élethű reprodukálása a nyomaton
  • Vezeték nélküli csatlakoztatás és felhőalapú nyomtatás
  • Egyszerű nyomtatás a Print Studio Pro pluginnal
     

[1] Amikor Canon Photo Paper Pro Platinumot használnak, keretes nyomtatási beállítás mellett.