Kihirdették a Sony World Photography Awards 2022 nyerteseit

A World Photography Organisation örömmel jelenti be a rangos Sony World Photography Awards 2022. évi versenyének összesített nyerteseit. Az elismert fotós, Adam Ferguson (Ausztrália) nyerte el az Év fotósa címet és a vele járó 25 000 dolláros pénzdíjat, valamint számos digitális képalkotó eszközt a Sony jóvoltából. A profi verseny 2. és 3. helyezettje mellett tíz kategóriában, valamint a nyílt, a diák és az ifjúsági versenyekben hirdettek győzteseket.

A győzteseket egy ünnepélyes bejelentő videó keretein belül mutatják be, ahol az érdeklődők megtekinthetik a nyertes fotósok reakcióit és interjúit, a worldphoto.org/ceremony-2022 oldalon.

A Sony World Photography Awards 2022 kiállítása a londoni Somerset House-ban 2022. április 13. és május 2. között tekinthető meg, ahol több mint 300 fotónyomat és több száz további kép lesz látható a nyertes és a shortlistre került fotósok digitális kiállításán. Bemutatásra kerülnek az idei évben a fotózás művészetéhez való kiemelkedő hozzájárulásért díjazott Edward Burtynsky, a neves kanadai fotográfus munkái is.

AZ ÉV FOTÓSA

A Migrantes sorozat mexikói bevándorlók fekete-fehér önarcképeiből áll, miközben arra vártak, hogy átléphessék az Egyesült Államok határát. Ferguson, az alanyokkal együttműködve fotózott: beállította a helyszínt minden egyes képhez, felszerelt egy középformátumú gépet egy állványra egy kábeles önkioldóval, majd hátralépett, meghagyva a lehetőséget modelljei számára, hogy maguk választhassák meg a pillanatot, amikor elkészül a kép, ezzel részesévé válva saját életük dokumentálásának.

2021 februárjában, az amerikai elnökváltás után számos közép- és dél-amerikai menekült indult el az amerikai-mexikói határra. Fotók keringtek a médiában mindenfelé az ingóságaikat cipelő, szeretteikbe kapaszkodó, fotósok vakuárjában úszó, feszült bevándorlókról. Miközben Ferguson megállapította a fotóriporteri munka fontosságát, feltűnt neki, hogy hiánypótlóak a határ mexikói oldaláról készült fényképek, különösen az olyan képek, amelyek a menekültek számára valamilyen mozgásteret biztosítanak.

Ennek tükrében vetette fel Ferguson a projektet a New York Times szerkesztőjének, és elnyerte a megbízást, hogy 2021 áprilisában és májusában 11 napra Juarezbe és Reynosába utazzon. A projektet Adam Broomberg és Oliver Chanarin Ghetto című munkája inspirálta - egy vizuális utazás 12 modern gettó szűrőjén át, köztük a kubai Rene Vallejo Pszichiátriai Kórházon keresztül, ahol az egykori művészpáros a betegeknek adta át a kioldó feletti irányítást.

Ernesto Rodríguez, Silvia Cruz, Noe Gea Medina és Laura Monica Cruz Flores mexikói újságírókkal Ferguson felkereste a határhoz közeli menedékhelyeken tartózkodó migránsokat, rögzítette gyakran megrázó történeteiket, és együtt dolgozott velük, hogy a képet egy olyan nyugodt térben rögzítsék, ahol a lehető legkevésbé lennének zavarban. A fekete-fehér filmet választotta, hogy a háttér színeinek kaotikus keverékét eltörölje, és a képeken tükröződő érzelmekre helyeződjön a hangsúly. Az így létrejött sorozat az időben megrekedt emberek megrendítő portréját mutatja be, akik egy boldogabb életet keresnek.

Ferguson nyertes projektjéről Mike Trow, a 2021-es szakmai verseny elnöke így nyilatkozott: "Amit Adam Ferguson az amerikai-mexikói határon a migráns családokkal és egyénekkel tett, az nagyon megható és mély együttérzésről tesz tanúbizonyságot. Ez a portrésorozat arról szól, hogy az erkölcsi szándék és a tisztelet segíthet elkerülni a manipuláció és a magánéletbe való behatolás érzését, amellyel a fényképészetet gyakran vádolják. Azzal, hogy Adam az alanyai kezébe adja az kioldót, egyfajta hatalmat ad a kezükbe, ami által eldönthetik, hogyan akarják, hogy érzékeljék őket. Végeredményként a fotók gyönyörűek, jelentőséggel bírnak és sugározzák a kedvességet. Voltak más történetek is, amelyeket a zsűri mély csodálattal fogadott, de Adam sorozata kiemelkedett, mert olyan választékosan szépen és melegséggel átitatva beszél a nehéz helyzetben lévő emberekről, akik helytől és vagyontól függetlenül kitartanak tisztességük és szeretetük mellett.”

Ferguson így kommentálta a győzelmet: A bevándorlókkal való együttműködés által ez a fotósorozat olyan képek készítését kísérelte meg, amelyek inkább empátiát, mint szimpátiát ébresztenek. Azzal, hogy átadtam a lehetőséget a képek elkészítésére, és mindenkinek szabad kezet adtam az ábrázolásuk folyamatában, arra törekedtem, hogy felforgassam a marginalizáció narratíváját, és olyan történetet hozzak létre, amelyet emberibbnek, átélhetőbbnek és őszintébbnek érzek. Hálás vagyok azoknak a bátor és rugalmas személyeknek, akik beleegyeztek abba, hogy velem dolgozzanak, és ezt a díjat nem csak a saját, de az ő nevükben is veszem át. Az Év fotósa cím elnyerése egy újabb fényt ad ennek a narratívának, és lehetővé teszi, hogy új közönséghez jussanak el azok a történetek, amiket ezek az emberek osztottak meg velem.

A PROFESSZIONÁLIS KATEGÓRIÁK NYERTESEI

A professzionális verseny győztes fotósait a szakmai zsűri választotta ki az öt-tíz képből álló, kiemelkedő munkák beküldéséért, amelyek a politikai és éghajlati válságok témájától kezdve a családról és veszteségről szóló személyes élményeken át a csendélet és a természetfotózás kreatív megközelítéséig terjednek.

Minden kategória győztesei digitális képalkotó felszerelésben részesülnek a Sony jóvoltából. Az idei év nyertesei:

TERMÉSZET ÉS ÉLŐVILÁG:

NYERTES: Radisics Milán (Magyarország) Rókamese (The Fox’s Tale) c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: Federico Borella (Olaszország); 3. helyezett: Oana Baković (Románia)

ÉPÍTÉSZET & DESIGN

NYERTES: Domagoj Burilović (Horvátország) Dorf c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: Javier Arcenillas (Spanyolország); 3. helyezett: Yun Chi Chen (Tajvan)

KREATÍV

NYERTES: Alnis Stakle (Lettország) Mellow Apocalypse c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: Raphael Neal (Egyesült Királyság); 3. helyezett: Sarah Grethe (Németország)

DOKUMENTUM

NYERTES: Jan Grarup (Dánia) The Children of the Financial Collapse in Venezuela c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: Fabian Ritter (Németország); 3. helyezett: Win McNamee (Egyesült Államok)

KÖRNYEZET

NYERTES: Shunta Kimura (Japán) Living in the Transition c. sorozatáért
Döntősök: 2. helyezett: Gideon Mendel (Dél-Afrika); 3. helyezett: Giacomo d’Orlando (Olaszország)

TÁJKÉP

NYERTES: Lorenzo Poli (Olaszország) Life on Earth c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: Andrius Repšys (Litvánia); 3. helyezett: Gareth Iwan Jones (Egyesült Királyság)

PORTFÓLIÓ

NYERTES: Hugh Fox (Egyesült Királyság) Portfolio c. pályázatáért           
Döntősök: 2. helyezett: Julian Anderson (Egyesült Királyság); 3. helyezett: Anna Neubauer (Ausztria)

PORTRÉ

NYERTES: Adam Ferguson (Ausztrália) Migrantes c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: George Tatakis (Görögország); 3. helyezett: Brent Stirton (Dél-Afrika)

SPORT

NYERTES: Ricardo Teles (Brazília) Kuarup c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: Adam Petty (Ausztrália); 3. helyezett: Roman Vondrouš (Csehország)

CSENDÉLET

NYERTES: Haruna Ogata (Japán) & Jean-Etienne Portail (Franciaország) Constellation c. sorozata
Döntősök: 2. helyezett: Cletus Nelson Nwadike (Svédország); 3. helyezett: Alessandro Gandolfi (Olaszország)

AZ ÉV NYÍLT VERSENYÉNEK FOTÓSA

A Nyílt Verseny célja, hogy bemutassa az egyedi képek erejét. A győztes képét figyelemre méltó vizuális narratívája és technikai kiválósága alapján választják ki. Az Nyílt kategória tíz győztese közül kiválasztott Scott Wilson (Egyesült Királyság) lett az Év Nyílt Fotósa 2022-ben, aki az 5000 dolláros pénzdíjban, a Sony digitális képalkotó berendezéseiben és a díjjal járó nemzetközi elismerésben részesül.

Wilson az Élővilág és Természet kategóriában benevezett Anger Management című erőteljes fotójával nyert. A fekete-fehér kép egy piszkos vad musztángot ábrázol, amint Colorado északnyugati részén porvihart rúg fel. A kép nem sokkal azután készült, hogy a csődör belevetette magát egy sártócsába - védekezésül a nyári bogarak ellen -, miközben a földet döngölve adta tudtára a konkurens hímeknek, hogy kész megküzdeni a helyért a közeli itatóhelyen.

Wilson a győzelme kapcsán a következőket mondta: "Hatalmas megtiszteltetés, hogy az Anger Management nyerte a Sony World Photography Awards 2022-es Az év nyílt fotója díját. A musztángok viselkedését a vadonban megfigyelni nyers és dinamikus élmény volt.  A kép feszültsége szimbolikus a vadlovak megőrzésével kapcsolatos problémák miatt, ami gyakori beszédtéma az amerikai nyugaton, ahol ezeket az értékes állatokat rekordszámban terelik össze és távolítják el a közterületekről. A 2022-es év végére megérjük, hogy több vadlovat tartanak fogságban, mint ahánynak lehetősége van a szabad létre".

AZ ÉV DIÁK FOTÓSA

Ezra Bohm (Hollandia), a Nederlandse Acedemie voor Beeldcreatie tagja nyerte el a 2022-es év diákfotósa címet, és a 30 000 euró értékű Sony fotós felszerelést intézménye számára. Bohm-ot a The Identity of Holland című sorozatáért választották ki, amelyet a Connections című pályázati kiírásra készített. A témával arra kérték a diákokat, hogy mutassanak be egy olyan történetet, amely rávilágít arra, hogy ők, vagy valaki, akit dokumentáltak, hogyan tartják a kapcsolatot a világgal. Bohm a győztes sorozatához a Hollandiában hagyományos életmódot folytató, szoros kötelékben élő közösségek lakóit fotózta, kiemelve a rendkívül részletes, hagyományos öltözködésüket és kötődésüket a holland kultúrtörténethez.

Bohm így nyilatkozott a győzelemről: "A díj elnyerése megerősített abban, hogy fontos a váratlan dolgok fotózása, és hogy elmeséljem a történeteket, amik a szívemből és a lelkemből jönnek. Ha hallgatsz az ambícióidra, minden, amit teszel, sokkal értelmesebbé és valószínűleg sikeresebbé is válik".

AZ ÉV IFJÚSÁGI FOTÓSA

A hat alkategória győztesei közül Tri Nguyen (Vietnám, 18 éves) lett az Év ifjúsági fotósa 2022-ben Under The Moonlight című képéért. A fénykép egy, a mesterséges holdfényben sütkérező fiatalembert ábrázol, egy elhagyatott háttér előtt állva. A holdfény a fiúra világító reflektorfényt szimbolizálja, ahogy arra vágyik, hogy elfogadja a saját hibáit. A fotó egy olyan sorozat része, amely az önreflexiót és a formabontást, valamint a tökéletlenségek kihangsúlyozásának igényét vizsgálja.   

Nguyen a győzelemért a Sony digitális képalkotó készletével és a nemzetközi elismeréssel lesz gazdagabb. Így nyilatkozott a győzelméről: "Kezdő és motivált művészként rendkívül izgatott és büszke vagyok, hogy megválasztottak az Év Ifjúsági Fotósának 2022-ben. Alázattal fogadom ezt a díjat, és a vele járó lendületet arra fogom felhasználni, hogy továbbfejlesszem a fotózási technikámat."

A FOTÓZÁS MŰVÉSZETÉHEZ KIEMELT HOZZÁJÁRULÁSÉRT ÁTADOTT DÍJ

A fotózás művészetének kiemelkedő támogatásáért járó díjat idén a neves kanadai fényképész, Edward Burtynsky kapta. A széles körben a világ egyik legkiválóbb kortárs fotográfusának tartott Burtynsky, leginkább az ipari tájakról és a tágabb értelemben vett környezeti válságról készített nagyszabású képeiről ismert. Az emberi kézzel átformált, hatalmas tájak lenyűgöző ábrázolásain Burtynsky az infrastruktúra és a pusztítás félelmetes méreteit tárja fel; a megrongálódott hegyvonulatok, kiszáradt vízfelületek és a burjánzó városiasodás festői absztrakciójú szín- és formavilággal ábrázolt látványait mutatja be.

A művész több mint egy tucat nagyszabású fotóját mutatják be a Sony World Photography Awards 2022 kiállítás részeként. A válogatás Burtynsky 40 éves pályafutása során készült legfontosabb munkákat emeli ki. Ezek közé tartozik az Anthropocene (2018), a Salt Pans (2016), a Water (2013), az Oil (2009) és a Railcuts (1985). Emellett az Egyesült Királyságban először mutatják be Burtynsky hamarosan megjelenő Africa (2022) című sorozatának képeit, amely az afrikai tájat és az erőforrás-kitermelés által átalakított területeket vizsgálja.

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022 KIÁLLÍTÁS

A Sony World Photography Awards kiállítása 2022-ben a londoni Somerset House-ban lesz látható, április 13. és május 2. között. Az idei év összesített és kategóriagyőztesének munkái mellett a kiállításon a 2020-as Év fotósa díjat elnyerő Pablo Albarenga (Uruguay) és a 2021-es győztes Craig Easton (Egyesült Királyság) egyéni bemutatója is megtekinthető.

Albarenga Seeds of Resistance című győztes sorozatából mutat be válogatott képeket, amely a bányászat és az agrárvállalkozások által veszélyeztetett tájak és területek fotóit párosítja a megőrzésükért küzdő aktivisták portréival, míg Easton egy tucat fekete-fehér portrét állít ki Bank Top című sorozatából, amely a Blackburnben található, és a névadó Bank Top szűkös szomszédságának lakóit ábrázolja. A projekt az észak-angliai közösségek reprezentációját és téves ábrázolását vizsgálja, a helyi lakosok történeteit és tapasztalatait tárja fel a képeken és a projektben részt vevő Abdul Aziz Hafiz író és akadémikus kísérőszövegein keresztül.

A Sony World Photography Awards 2022 virtuális kiállítása megtekinthető a következő címen: www.worldphoto.org/virtualexhibition2022.

 

A 2022-ES SZAKMAI VERSENY DÖNTŐSEI ÉS SHORTLISTESEI

 

ÉPÍTÉSZET:

Döntősök:

Javier Arcenillas, Spanyolország

Yun Chi Chen, Tajvan

Domagoj Burilović, Horvátország

Shortlist:

Jason Au, Hong Kong

Serena Dzenis, Ausztrália

Khalid Najib, Palesztína

Rene Cassio Scholz, Németország

Mark Henley, Egyesült Királyság

 

KREATÍV:

Döntősök:

Raphaël Neal, Egyesült Királyság

Alnis Stakle, Lettország

Sarah Grethe, Németország
Shortlist:

Ioana Moldovan, Románia

Peter Franck, Németország

Hugh Kinsella Cunningham, Egyesült Királyság

Julia Ovchinnikova, Oroszország

Marius Ionut Scarlat , Románia

Alejandra Aragón, Mexikó

DOKUMENTUM:

Döntősök:

Jan Grarup, Dánia

Fabian Ritter, Németország

Win McNamee, Egyesült Államok

Shortlist:

Alejandro Cegarra, Venezuela

Havard Bjelland, Norvégia

Kyaw Zay Yar Lin, Myanmar

Andrea Bettancini, Olaszország

Moses Omeogo, Németország

 

 

KÖRNYEZET:

Döntősök:

Shunta Kimura, Japán

Giacomo d'Orlando, Olaszország

Gideon Mendel, Dél-Afrika

Shortlist:

Lieven Engelen, Belgium

Mehdi Mohebi Puor, Irán

J Henry Fair, Egyesült Államok

Kikoh Matsuura & Kazuki Ide, Japán

 

PORTRÉ:

Döntősök:

George Tatakis, Görögország

Adam Ferguson, Ausztrália

Brent Stirton, Dél-Afrika

Shortlist:

Vladimir Frumin, Oroszország

Joan-Ramon Manchado, Spanyolország

Phillip Walter Wellman, Egyesült Államok

Areshina Nadezhda, Oroszország

 

TERMÉSZET ÉS ÉLŐVILÁG:

Döntősök:

Radisics Milán, Magyarország

Oana Baković, Románia

Federico Borella, Olaszország

Shortlist:

Paola Lai, Olaszország

Arun Kuppuswamy Mohanraj, Egyesült Királyság

Debora Lombardi, Olaszország

Graeme Purdy, Egyesült Királyság

Amin Mezian, Spanyolország

 

 

 

TÁJKÉP:

Döntősök:

Andrius Repšys, Litvánia

Gareth Iwan Jones, Egyesült Királyság

Lorenzo Poli, Olaszország

Shortlist:

Martin Broen, Egyesült Államok

Mihails Ignats, Lettország

Jonas Daley, Kína

Manuel Enrique González Carmona, Spanyolország

Majid Hojjati, Iran,

Milan Radisics, Magyarország

 

SPORT:

Döntősök:

Roman Vondrouš, Csehország

Adam Pretty, Ausztrália

Ricardo Teles, Brazília

Shortlist:

André Pitome Ávila, Brazília

Bradley Kanaris, Ausztrália

Jesús Arvizu, Mexikó

Pan Liao, Kína

Luis Tato, Spanyolország

 

PORTFOLIO:

Döntősök:

Anna Neubauer, Ausztria

Julian Anderson, Egyesült Királyság

Hugh Fox, Egyesült Királyság

Shortlist:

Luca Locatelli, Olaszország

Sara Goli, Irán
Adrees Latif, Egyesült Államok

Mikołaj Marczuk, Lengyelország

Marlena Waldthausen, Németország


CSENDÉLET:

Döntősök:

Cletus Nelson Nwadike, Svédország

Haruna Ogata (Japán) & Jean-Etienne Portail (Franciaország)

Alessandro Gandolfi, Olaszország

Shortlist:

Bence Kalmar, Magyarország

Céline Pannetier, Franciaország

Graziella Cerveira Nunes, Brazília

Ichio Usui, Japán
Reinis Hofmanis, Lettország

 

 

A 2022-ES NYÍLT KATEGÓRIA NYERTESEI ÉS SHORTLISTESEI

 

ÉPÍTÉSZET:

Kategória győztes: 

Anthony Chan, Hong Kong

Shortlist:

Bryan Field, Egyesült Királyság

Franciaország

Sciambarruto, Olaszország

Gerhard Hucke, Németország

Giulio Casti, Olaszország

Günter Kleber, Németország

Junming Chen, Kína

Khanh Le Viet, Vietnám

Klaudia Chwastek, Lengyelország

Klaus Lenzen, Németország

Marcus Ek, Norvégia

Muhammad Najib Bin Abdul Rahman, Szingapúr

Ute-Christa Scherhag, Németország

Wonyoung Choi, Dél-Korea 

Zeynep Emirhan, Törökország

 

ÉLETMÓD:
Kategória győztes:

Utsab Ahamed Akash, Bangladesh

Shortlist:

Catherine Falls, Egyesült Királyság

Daniela Jaime Díaz, Kolumbia

Davide Agostini, Olaszország

Haikun Liang, Kína

Hend Wahdan, Egyiptom

Ivo Kiapes, Szlovákia

Kantaya New, Szingapúr

Kishor Shrestha, Nepál

Marina Lattanzi, Argentina

Osman Maasoglu, Törökország

Roni Süslü, Törökország

Txema Lacunza Nasterra, Spanyolország

 

TÁRGY: 

Kategória győztes:

Leonardo Reyes-González, Mexikó

Shortlist:

Aleksandra Garbarczyk, Lengyelország

Andre Boto, Portugália

Holger Bücker, Németország

Jonas Strandberg, Svédország

Klaus Lenzen, Németország

Marina Tsaregorodtseva, Egyesült Királyság

Martin Rawle, Egyesült Királyság

Maryia Sapego, Belarus

Masumi Shiohara, Japán

Paolo Paccagnella, Olaszország

 

UTAZÁS:

Kategória győztes:

Thanh Nguyen Phuc, Vietnám

Shortlist:

Alessandro Accordini, Olaszország

Ashok Gidwani, India

Claudia Magnani, Olaszország

Darshan Ganapathy, India

Eduard Gutescu, Románia

François Philippe, Franciaország

Hong Nguyen, Vietnám

Huu Binh Nguyen, Vietnám

Ioan Maga, Románia

Milad Nalbandiyan, Irán

Saravut Whanset, Thaiföld

Sujon Adikary, Bangladesh

Yang Shu, Kína

Yawar Abbas, Pakisztán

KREATÍV:

Kategória győztes:

Isabel Salmon, Egyesült Királyság

Shortlist:

Abbas Valadi,  Irán

Caleb Nii Odartey Aryee, Ghána

Clair Robins, Egyesült Királyság

Gemma Pepper, Egyesült Királyság

Hanna Lisava, Németország

Jacek Orzeł, Lengyelország

Pierre Portolano, Franciaország

Ryan Rogers, Egyesült Államok

Sawamaru Pokiru, Japán

Shabnam Maleki, Irán

Valentina Cipriany, Venezuela

Vanessa Fairfax-Woods

& Henry Woide, Egyesült Királyság


MOZGÁS: 
Kategória győztes:

Raido Nurk, Estonia

Shortlist:

Caroline Kearsley, Egyesült Királyság

Chin Leong Teo, Szingapúr

Christine Abel, Egyesült Államok

Hiroki Nose, Japán

Isabela Eseverri, Venezuela

Izabela Lyson, Lengyelország

Joachim Kiner, Németország

Oscar Seguel, Chile

Samiran Chakraborty, Bangladesh

Shiloh Garcia, Mexikó

Tomohiko Funai, Japán

Yiming Yang, Kína

Zhenhuan Zhou, Kína

 

PORTRÉ:

Kategória győztes:

Simone Corallini, Olaszország

Shortlist:

Davide Limonta, Olaszország

Elaine Klein, Izrael

Franciaországsco Fantini, Olaszország

Maria Gutu, Moldova

Matthew Brown, Dél-Afrika

Olga Urbanek, Lengyelország

Owen Harvey, Egyesült Királyság

Siavosh Ejlali, Irán

Simon Murphy, Egyesült Királyság

Tom Barnes, Egyesült Királyság

Wagner Pena, Brazília

TÁJKÉP:

Kategória győztes:

Vicente Ansola, Spanyolország

Shortlist:

Anargyros Dekavallas, Görögország

Cigdem Ayyildiz, Törökország

Fernando Famiani, Olaszország

Hal Gage, Egyesült Államok

Julien Visse, Franciaország

Luis Manuel Vilariño Lopez, Spanyolország

Manuel Schmidt, Németország

Marko From, Finnország

Martin Morávek, Csehország

Muzaffer Murat İlhan, Törökország

Olivier Vauguin, Franciaország

Leyer Péter, Magyarország

Stuart Chape, Ausztrália

Tim Hodges, Egyesült Királyság

 

TERMÉSZET ÉS ÉLŐVILÁG:
Kategória győztes:

Scott Wilson, Egyesült Királyság

Shortlist:

Albert Beukhof, Hollandia

Amish Chhagan, Zambia

Antonio Coelho, Portugália

Brice Tribollet, Svájc

Dinorah Graue, Mexikó

Ewa Jermakowicz, Lengyelország

James Crombie, Írország

Jessica Mohn, Németország

Liqiang Ma, Kína

Martyn Harris, Egyesült Királyság

Memo Gómez, Kolumbia

Raquel Inés Correa Chiesa, Spanyolország

Thomas Barry, Írország

Tiho Trichkov, Egyesült Államok

 

UTCAI FOTÓK:

Kategória győztes:

Etienne Souchon, Franciaország

Shortlist:

Assaf Sharon, Izrael

Beatrice Collado Orive, Spanyolország

Davide Bonaldo, Olaszország

Elias Sarquis, Argentina

Emre Çakmak, Törökország

Jonathan White, Egyesült Királyság

Juan Cruz Olivieri, Argentina

Li Ting, Tajvan

Ludovic Le Guyader, Franciaország

Miguel Angel Mínguez Corella, Spanyolország

Nina TBerg, Németország

Seyed Ali, Irán

Shun Wang, Kína

A 2021-ES DIÁK VERSENY SHORTLISTESEI:

 

Aidan Murgatroyd, Dél-Afrika

Stellenbosch Academy of Design and Photography

 

Alexander Komenda, Kanada

Aalto University, Finnország

 

Angela Stoll, Ausztrália

University of Wollongong

 

Chris Rosas Vargas, Egyesült Államok

Parsons

 

Dennis Mubanga Kabwe, Zambia

Open Window University Zambia

 

Ezra Bohm, Hollandia

Nederlandse Acedemie voor Beeldcreatie

 

Oriel Naxhielly Martins, Argentina

ENFO Escuela De Fotografía

 

Sachi Deshmukh, India

Nuova Accademia di Belle Arti, Olaszország

 

Sergey Pronin, Oroszország

Docdocdoc School of Modern Photography

 

Xu Han, Kína

Nanjing University of the Arts

A 2021-ES IFJÚSÁGI VERSENY SHORTLISTESEI

 

KOMPOZÍCIÓ:  Elijah Baptiste, Egyesült Államok

 

UTCAI KÉPEK:  Zinuo Shi, Kína

 

TÁJKÉP:  Emery Sanderson, Kanada

 

KULTÚRA ÉS UTAZÁS: Cameron Borg, Ausztrália

 

TERMÉSZET ÉS ÉLŐVILÁG: Rayhan Mundra, Egyesült Államok

 

PORTRAITURE:  Tri Nguyen, Vietnám

 

OPEN CALL: Benjamin Joel, Egyesült Államok

 

 

Fotó:

Balról jobbra:
Stephanie Solano és Adam Ferguson fotói.
A fotót Edwardo Benavides és Adam Ferguson készítette.
Fényképezte America Yanira Lopez és Adam Ferguson.