Pappa Pia (12) - heti filmbemutató [GALÉRIA]

Mától dübörög a zene a mozikban! Csupó Gábor rendezésében egy hangulatos magyar zenés vígjáték a PAPPA PIA érkezik a vásznakra. Divinyi Réka humoros forgatókönyve egy bajbajutott csónakház megmentésének történetét meséli el szerelemmel, bulikkal és sok-sok magyar slágerrel fűszerezve. A film főszerepeiben olyan már ismert nevekkel találkozhatunk, mint például Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Nagy Feró és Dobó Kata, valamint bemutatkoznak Ostorházi Bernadett, Miller Dávid, Kováts Vera és Mózes András tehetséges fiatal színészek is.

A film díszbemutatóját tegnap este tartották Budapesten, ahol megjelentek a PAPPA PIA készítő és szereplői, valamint a hazai filmes világ színe-java. A közönség soraiban nevetett  és a felcsendülő dalokra táncolt - a főszereplők mellett  - többek között például az est háziasszonya Ördög Nóra és párja, Nánási Pál, Szabó Simon, Geszti Péter, Andy Vajna és Vajna Tímea, Gönczi Gábor valamint Szikora Róbert is.

Legyőzheti Dávid Góliátot? Állítólag igen, de aki biztosra megy, inkább ellene fogadjon. A kicsi és gyenge és pénztelen többnyire alulmarad, amikor szembeszáll valakivel, aki gazdagabb és hatalmasabb – és néhány nagyra nőtt, kopaszra borotvált alkalmazottja kíséri mindenhova.

Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb – és habozás nélkül hívja a haverjait.
A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.

A kedvük jó, az esélyeik rosszak – de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger…

center

Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Ostorházi Bernadett, Stohl András, Kováts Vera, Reviczky Gábor, Miller Dávid, Mózes András
Fényképezte: Tóth Zsolt. Írta: Divinyi Réka. Producer: Tőzsér Attila, Kálomista Gábor
Zene: a hetvenes évek legjobbjai
Rendezte: Csupó Gábor

Mozibemutató: 2017. augusztus 15.
Színes magyar vígjáték
Gyártó: Zene Nélkül Kft.
Korhatár: 12
Facebook:
https://www.facebook.com/pappapiafilm/
https://www.facebook.com/MozICom
Előzetes:
http://bit.ly/PappaPia_trl