Kis hableány egy csipetnyi Twilight-tal fűszerezve

Mermaid

A Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides-ban már láthattunk kevésbé kedves és aranyos sellőkkel, de úgy néz ki, a mítikus teremtmények ismét megelevenednek majd a vásznon. A Country Strong rendezője, Shana Feste írja a forgatókönyvet, valamint rendezi a Caroly Turgeon Mermaid: A Twist on the Classic Tale-en alapuló filmet.

A regény Hans Christian Andersen történetének, a Kis hableánynak egy sötétebb tónusú, modern újramesélése, így várhatóan sem zenés betétek, sem beszélő rákok nem lesznek benne. Íme egy kis összefoglaló a műből:

“Amikor két, különböző világból származó nő ugyanabba a hercegbe szeret bele, mi más kerekedhetne ki a történetből, mint fájdalom és szenvedés? Miután megmenti a tengerből, Lenia, a sellő hercegnő beleszeret Christopher hercegbe. Még gyönyörű hangját is feladja, valamint lábakat növeszt, és elviseli az állandó fájdalmat, melyet okoznak, csak hogy szerelmével lehessen a szárazföldön. Ezalatt Margrethe hercegnő is szemet vet a hercegre, annak reményében, hogy házasságukkal egyesíthetné a két háborúban álló királyságot. A herceg választása katasztrófikus eseményekhez vezethet...”

Elsőre úgy hangzik mint egy, a fiataloknak szánt romantikus regény a Twilight Saga nyomdokaiba lépve, annak célközönségét célozva.