Brainstorming: Batman 3

BatmanMa néztem meg másodjára - ezúttal eredeti nyelven - A Batman: Begins, illetve a The Dark Knight rendezőjének, Christopher Nolan-nek a legújabb filmjét, az Inception-t. A filmben sok ismerős arccal találkozhatunk a rendező első Batman filmjéből, köztük Scarecrow-val is. Ezúttal egy kis brainstormingra invitálnám a Kedves Olvasókat, ahol is mindenkit megkérnék, fejtse ki ötleteit a 2012-ben bemutatásra kerülő filmmel kapcsolatban.

Természetesen én is megosztom az elképzelésemet. Azt már tudjuk, hogy Batman (egyik) ellensége The Riddle lesz. Dent meghalt, Joker nem tér vissza, Scarecrow pedig nagy valószínűséggel Arkham-ban hűsöl. Az ő visszatérésének örülnék, egy remek szöktetéssel meg lehetne oldani, de a problémám ezzel, hogy nem tudna újat mutatni. A hallucinogén drognak van ellenszere, és már ellőtték. Nagyon jó húzás volt, hogy a The Dark Knight elején nem erőltették különösebben.

Abban viszont biztos vagyok, hogy a Denevérember társat kap. Na nem feltétlen Robin-ra gondolok, sokkal inkább Barbara feltűnésének örülnék. Ő Batgirl, Batman egyetlen protezséja, aki távozása után továbbra is védelmezi a várost. Őt nem láthattuk a korábbi franchise során. Mellesleg Gordon lánya, így akár lehetséges is lenne.

A másik esélyes női szereplő pedig Batman egyetlen szerelme, Catwoman. Ő megmutathatná, hogy nem minden fekete és fehér, bizony van az a bizonyos szürke is, amikor át kell hágnunk a saját szabályainkat, hogy megvédjük a jót. Szerencsére Nolan jól tudja kezelni a romantikus szálakat, így nem érzem azt a veszélyt, hogy esetleg túlságosan sok hangsúlyt kapna.

Természetesen nem csak Batman csapatát szeretném, ha erősítenék. Szívesen látnék pár bűnözőt, főleg olyanokat, akiekt annak idején nem elevenítettek meg a vásznon. Mr. Ice biztosan nem fog feltűnni, amit én személy szerint nem bánok, de esetleg Méregcsók szereplését el tudnám képzelni, mint a gonosz nő, aki el akarja csavarni Gotham védelmezőjének a fejét.

Hangsúlyoznám, hogy ezek csak az én gondolataim, ötleteim, semmilyen hivatalos információnak nem tekinthetőek. Ha valakinek vannak esetleg hasonló tippjei, a hozzászólásokban nyugodtan írja meg, és megvitatjuk!