Undercovers - 1x01: Pilot

UndercoversElőre is elnézést kérek, ha néha-néha az Alias-hoz hasonlítom a sorozatot. Nem szeretek ilyet csinálni, de lévén, hogy J. J. Abrams ismét egy kém sztorit készített, akaratlanul is becsúszhat a dolog. Az Undercovers, az ígéreteknek megfelelően, nem egy új Alias. Legalábbis a Pilot alapján ez egyértelműen látszik.

A főcím eléggé James Bond-osra sikeredett: a zene, valamint a vizuális effektek kísértetiesen hasonlítanak a digitális kiadás menüjére, de engem ez nem zavart. Sőt, kicsit még mosolyogtam is rajta.

Bár nem kaptunk különösebb cliffhangert, valamint eszméletlenül kibontakozó metaplot sem indult el az első részben - leszámítva egy-két ködös utalást -, Abrams ismét megmutatta, hogy mit tud. Sokan gondolhatják, hogy nem lesz semmi extra, csak a heti kém-móka, de azért a tapasztaltabbak jobban ismerik JJ-t: ha lassan is, de fel fog épülni az akár több évadon átívelő metaplot. Gondoljunk csak a Fringe-re, vagy az Alias-ra.

Az Undercovers volt az általam leginkább várt pilot az idei szezonban, bár a rendező és showrunner személye miatt nem aggódtam, hogy csalódást fog okozni. Számomra hozta azt, amit vártam, és kíváncsi vagyok, ezúttal mit talált ki JJ mester az egész dolog hátterébe.

Részemről kapja a 9 pontot: remekül volt összerakva, valamint a háttérben már elindult a szervezkedés, de pontosan azzal a ködösítéssel, amit a rendezőtől megszoktunk.