The Office 7x01 - Nepotism

Az Office előző évada vegyes érzelmeket hagyott bennem, megpróbáltak egy kevésbé vicces, történetorientáltabb sorozatot alkotni. Ez még nem is lett volna baj, csak aztán végül poénból is kevés lett és összetettebb történetet sem kaptunk. Kicsit tartottam tőle mit hoz majd a 7. évad, de minden várakozásomat felül múlva nagyszerű epizóddal nyitott.

Már az első jelenet megadta az alaphangot. Ez az éneklős, táncolós dolog remekül sült el, az Office-ban ritka a zene, ilyet pedig még csak egyszer láttunk, az esküvőn. Az erős kezdés után a folytatás sem lett gyengébb, Jim és Pam szokásukhoz híven most is Dwight-ot piszkálták, ami jól kitöltötte az üres helyeket. Ezekből egyébként nem volt sok, Michael és az unokaöccse állandóan produkáltak valamit, hogy ne unatkozzunk. Az elfenekelős jelenet a rész tetőpontja volt.

A karakterek kezelése is alakul, az előző 6 évad alatt sem sikeürlt megtanulni jól használni ennyi karakter, többeket alig-alig láttunk, akkor is csak egy-egy odaszólás erejéig. Most végre mindenki hangsúlyosabb volt. Meglepő eseményekből sem volt hiány, melyek később rengeteg poént szülhetnek. Gabe és Erin kapcsolata, Dwight, mint az épület tulajdonosa és még lehetne említeni egy kettőt.

Régóta a legjobb Office epizód volt ez, látszik, hogy mindent beleadtak, simán érdemel 10 pontot. Most már csak az a kérdés, hogy ebből mennyit sikerült megtartani később.