The Good Guys - 1x01

The Good GuysA FOX legújabb üdvöskéje, egy elmeroggyant zsaru-sorozat. Teljesen véletlenül akadtam rá, amikor a jövőhéten visszatérő Lie To Me (Hazudj, ha tudsz!) előzetesét néztem. A legelső, ami feltűnt, az a zene volt. AC/DC - Shoot To Thrill szólt a promó alatt, gondoltam megnézem ezét is. Nos...

Ez egy zakkant sorozat, az szent. Akinek tetszett anno a Ford Fairlane kalandjai, annak nyugodt szívvel ajánlom. Habár annyira nem jó (már ha az egyáltalán lehetséges), de valami hihetetlen jól elatlált sorozat.

Adott egy veterán zsaru, akit csak azért nem rúgnak ki az egységtől, mert 25 éve megmentette a kormányzó fiát. Mind a viselkedése, mind a módszerei mondhatni egyediek. Régivágású kopóként mindig a nagyobb képet próbálja keresni, számára nincs olyan, hogy piti bűntény. Ha annak is néz ki, biztos benne, hogy valami nagyobb majré része. Ő Dan Stark.

Ezzel a hozzáállásával az őrületbe kergeti nem csak a részleget, de a saját társát is. Jack Bailey (Colin Hanks), aki a mindig-a-könyv-szerint felfogása miatt kötött ki egy eléggé alantas pozícióban, állandóan magyarázkodhat miatta.

Természetesen a nyomozási módszereik is meglehetősen egyedien sülnek el, így a főnökasszony elég hamar le is tiltja őket az ügyről. Persze ez egy igazi zsarut nem tántorít el, ennek ellenére folytatják a nyomozást. Nemsokára szembe találják magukat egy igazi drogüggyel, ami csak egy egyszerű párologtató-lopásnak indult...

Nem hittem, hogy lesz még olyan nyomozós/zsarus sorozat, amit szívesen fogok nézni. Nekem nem fekszik a CSI féle megmutatjuk, mi történhetett, hogy véletlenül se kelljen gondolkodnod, kedves néző hozzáállás. Ez a sorozat azonban merőben más. Egy kis Ford Fairlane, egy kis Ravasz, az agy... és máris kész a varázslat. Hiába, hogy klisékkel van tele, és eléggé kiszámítható, nem a bűntényen van kimondottan a hangsúly. Inkább a megoldáshoz vezető úton, ami eprsze rögös, és a körülményeket ismerve "egyedi módszerektől" hemzsegő.

Habár voltak apró, idegesítő dolgok. Ilyen például a feliratozásnál megjelenő pisztolylövés hang. Szerintem teljesen felesleges, sőt kifejezetten zavart is a 3. után. Valamint az autós üldözésnél is eléggé kirívó volt a greenbox, még a szokásosnál is látványosabb.

Abszolút beváltotta a hozzá fűzött elvárásaimat. Ilyen sorozat akármikor jöhet, rméljük FOX-ék nem döntenek úgy, hogy nem kérnek belőle többet. Ha hozzák az első részben látott színvonalat, simán lehet a nyár egyik legnézettebb műsora.

Én személy szerint 8 pontra értékelem ezt a részt. Kellemes kikapcsolódás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

A következő rész előzetese megtalálható az "Előzetes" rovatban!