Supernatural - 6x01: Exile on Main St.

SupernaturalNem volt még olyan évadkezdő, illetve pilot, ami különösebb csalódást okozott volna - éreztem, hogy jönni fog, de hogy pont a Supernatural... Mint azt tudjuk, Eric Kripke az ötödik évad végeztével lemondott showrunneri pozíciójáról, és csak exklúzív producerként van jelen a sorozat életében. Meg kell mondjam, sajnos ezt érezni is lehetett...

Először is, ami nagyon hiányzott, az az AC/DC a nyitó képsorok alól. Egyszerűen kell a feelinghez, enélkül már el sem tudok képzelni egy becsületes évadnyitót Supernatural módra. De ez legyen a legkevesebb, gondoltam, lesz ez még így se.

Aztán egyszer csak megjelenik Dean, akinek végre normális élete lehet, de titokban azért még vadászgat kicsit - oké, ez rendben van, tetszett is. Az ötödik évad végén Sam Luciferként tért vissza a ház elé, azonban most (elvileg) simán Sam. Semmi belém bújt kisördög, semmi szupererő. Ja, és semmi magyarázat. Nagypapival együtt visszajöttünk, és hoztuk anyuci rokonait is, egy könnyed délutáni családi piknikkel egybekötött démonvadászatra.

Oké, azt tudtuk, hogy Winchester apuka is anyuci révén került bele az egész démonírtós bizniszbe, de komolyan: ennyire futotta? Az egésznek egy elég gyengén siekrült fél-reboot érzete van, ami még akár jól is elsülhet, de ha a jelenlegi irány marad, nem látok sok esélyt rá. Mindenesetre egy rész alapján nem szeretném temetni a sorozatot, bízzunk az új showrunner és az írók képességeiben.

(Bár nyilván elsősorban a The CW-t kell okolni, amiért görcsösen ragaszkodott egy olyan sorozat újabb évadához, ami már nem szerepelt az eredeti tervekben, és a történetet sem így alakították már az elejétől fogva.)