Botrányos műsor holnaptól a Universal Channelen

Scandal

A Botrány egy pörgős, nyomozós sorozat, egy washingtoni csapatrról szól, akik gazdag és befolyásos emberek ballépéseit simítják el. Szinte bármilyen eszközzel. Legyen szó egy kis hackerkedésről, zsarolásról, információgyűjtésről, egyik sem akadály számukra. A csapat élén Olivia Pope áll, alkalmazottai pedig az úgynevezett "öltönyös gladiátorok". Az Universal Channel május 8-án 21:20 perckor mutatja be hazánkban.

Érdekessége a dolognak, hogy egy egészen friss sorozatról van szó: az amerikai bemutató mindössze egy hónappal előzte meg a magyarországi tv premiert. Ez alkalomból tartott hazai premieren részt vett Ruttner György, aki bemutatta a magyar és külföldi jogrend különbségeit, saját sikereit. Amolyan igazi ügyvéd módjára, hosszasan...

A sorozatot az a Shonda Rhimes jegyzi, akinek a neve egyáltalán nem ismeretlen a televíziózás történetében. Ő áll többek között a Grey's Anatomy, valamint annak spin-offja, a Private Practice mögött. Külön jó hír a rajongóknak, hogy odakint az új sorozat is hozza az utóbbi szintjét a nézettségi adatok alapján, így szinte biztosra vehetjük, hogy kellemes esti kikapcsolódást fog nyújtani.

Kerry Washington-t korábban már láthattuk a két Fantastic Four filmben, valamint a Mr. & Mrs. Smith-ben, valamint hasonló környezetben a Boston legal számos epizódjában. Henry Ian Cusick a LOST stábját erősítette, de láthattuk már a Fringe-ben, illetve a 24-ban is pár rész erejéig. A filmes karrier tőle sem áll távol, bár neki is inkább a C kategória jutott a Hitman-nek köszönhetően.

Darby Stanchfield eddig többnyire valamelyik nyomozó egység erőit képviselte: ő volt Gibbs felesége az NCIS-ben, láthattuk a Jericho-ban, de az elmúlt évek ismertebb sorozataiban rendre felbukkant 1-1 epizód erejéig - köztük a How I Met Your Mother-ben, a 24-ban, de még az Angel-ben is.

De térjünk át inkább a bemutatott sorozat első részére:

Maga a film rövid jelenetekből és sok cselekménnyel tűzdelt rész. Mivel legalább 2-3 szálon folyik a történet, ezért folyamatos figyelmet igényel, mert ha lemaradsz egy jelenetről; elvesztél (szóval pop-cornért senki se rohangáljon ki a film alatt). A főszereplők hátteréről sokat nem tudtunk meg, nem igazán erre hegyezték ki a pilot részt (gondolom majd átvezető részekben kiderülnek szépen sorjában ezek is).

Elnézve a külföldi értékeléseket, melyet hétköznapi emberek írtak, bátran kijelenthetjük, hogy az egyik leginkább kedvelt újoncról van szó, ugyanakkor vannak, akik szerint a show olyan, mint a címe. Érdekes, hogy köztes vélemények nem igazán érkeznek, de az eddig látottak alapján én mindenkit arra bíztatnék, hogy adjon neki egy esélyt.