A Sony új funkciókkal bővíti BRAVIA XR™ televízióit

A Sony elindítja „Perfect for PlayStation®5” kampányát azon BRAVIA XR1 tévékészülékeknél, amelyeket kifejezetten úgy terveztek, hogy tökéletesen működjenek a PlayStation 5 (PS5™) játékkonzol rendszerével, fantasztikus játékélményt nyújtsanak, magával ragadó képpel és hangzással.

A „Perfect for PlayStation 5” televíziók két vadonatúj, PS5-exkluzív funkciót2 tartalmaznak: az automatikus HDR Tone mapping, valamint az Auto Genre Picture Mode funkciót. A kompatibilis játékoknál3 a HDMI 2.1 szabványban meghatározott szuperéles 4K felbontásban akár 120fps képkockasebességet is támogatnak. Emellett a Z9J4 modelleknél a mindössze 6,0 ms Input Lag-nek köszönhetően rendkívüli egyenletesség és reakciókészség érhető el a harci, sport- és a nagy teljesítményű, pörgős akciójátékok esetében.

A Sony BRAVIA XR televíziók lenyűgözően valósághű, élénk színekkel és szemet gyönyörködtető kontraszttal teli képet kínálnak. Mindez kiegészül a képernyő egyedi hangtechnológiájával, amely az akció kellős közepébe helyezi a felhasználót, játék és film közben egyaránt.

„Perfect for PlayStation®5” BRAVIA XR-exkluzív funkciók

Automatikus HDR Tone Mapping5Az automatikus HDR Tone Mapping* funkció azonnal optimalizálja a HDR-beállításokat a PS5 üzembe helyezése során. A konzol automatikusan felismeri az egyes BRAVIA TV-modelleket, és ennek megfelelően kiválasztja a televízió számára legmegfelelőbb HDR-beállítást. A BRAVIA kijelző specifikációjának megfelelő optimalizált HDR-Tone Mapping szintnek köszönhetően döntő fontosságú részletek és színek válnak láthatóvá még a nagy kontrasztú jelenetekben is. A Gran Turismo™ 76i esetében a pályán lévő objektumok sokkal kidolgozottabban jelennek meg, így a játékos könnyebben reagálhat a játékbeli történésekre.


Gran Turismo 7: TM & © Sony Interactive Entertainment Inc. Developed by Polyphony Digital Inc.

Auto Genre Picture Mode78
A BRAVIA XR TV-k képesek felismerni, hogy a felhasználó éppen játékot játszik vagy filmet/sorozatot néz. Az Auto Genre Picture Mode funkcióval a készülék játék esetén automatikusan átvált játék üzemmódba, amely minimalizálja az Input Lag-et, lehetővé téve a gyors reagálást a képernyőn történő akcióra. A PS5 konzolon keresztül, streaming-szolgáltatókon vagy Ultra HD Blu-ray™ lemezen történő filmfogyasztás esetén a standard üzemmód a képfeldolgozásra helyezi át a hangsúlyt a kifejezőbb képi megjelenítés érdekében.

Az Auto Genre Picture Mode egy jövőbeli szoftverfrissítésen keresztül lesz elérhető a PS5 és a BRAVIA televíziókon 2021 végén.

A Sony termékei új szintre emelik a hangzás élményét
A Sony BRAVIA XR televíziók kiválóan illeszkednek a Sony több hangtechnikai termékhez, köztük a HT-A9 házimozi rendszerhez vagy a HT-A7000 és HT-A5000 hangfalakhoz**. A közvetlenül a PS5 konzolhoz csatlakoztatható termékekkel megtapasztalhatók a BRAVIA XR készülékek automatikus HDR Tone Mapping és Auto Genre Picture Mode funkciói.

További, a „Perfect for PlayStation 5” BRAVIA XR televíziókkal kapcsolatos információk elérhetők az alábbi oldalon: https://www.sony.hu/electronics/tevek-jatekokhoz-teremtve

A Sony 30 ezer forint értékű PlayStation™Store ajándékkártyát biztosít a BRAVIA XR TV-t vásárlók számára

A Sony Europe B.V és a Sony Interactive Entertainment (SIE) közös vásárlói promóciójának keretein belül húsz országban (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Hollandia, Belgium, Svájc, Ausztria, Lengyelország, Görögország, Románia, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Dánia, Norvégia, Svédország és Finnország) a promócióban részt vevő BRAVIA XR televíziókatii vásárlók számára 30 ezer forint értékű PlayStation™ Store ajándékkártyát biztosít. Az ajánlat minden, a résztvevő kiskereskedőknél a promóciós időszakiii alatt vásárolt vásárlásra vonatkozik.

*Használatához szoftverfrissítés szükséges mind a PS5, mind a BRAVIA esetében, mely 2021-ben lesz elérhető.
**Szoftverfrissítés szükséges, amely 2022 tavaszán válik elérhetővé.

1 ‘Perfect for PlayStation®5’ BRAVIA XR TV modellek: Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J.
2 Az automatikus HDR tónustérképezés és az Auto Genre Picture Mode funkció 2021 végétől lesz elérhető a PS5 és a BRAVIA TV-ken egy szoftverfrissítésen keresztül.
3 4K/120fps-t támogató PS5 játék szükséges.
4 A Z9J-vel 4K 120fps játék HDMI bemenetén keresztül mért bemeneti késleltetési idő belső tesztelési körülményeken alapul, és modellenként, valós idejű használati környezettől vagy egyedi körülményektől függően eltérhet. Az A90J/A80J/X95J/X90J-vel mért bemeneti késleltetési idő 8,5 ms ugyanezen tesztelési körülmények között.
5 A PlayStation®5 és a BRAVIA esetében is szoftverfrissítésre van szükség. Elérhető 2021 végén.
6 Megjelenési dátum: 2022. március. PlayStation®-re fejlesztett szoftver.
7 A Playstation®5 és a BRAVIA esetében is szükség van szoftverfrissítésekre. Elérhető 2021 végén.
8 Az automatikus műfaji képmód akkor működik, ha az automatikus képmód be van kapcsolva.

* A PlayStation, a DualSense, a PS5 és a Gran Turismo 7 mind a Sony Interactive Entertainment Inc. bejegyzett védjegyei.
© 2021 Sony Interactive Entertainment Inc. A Polyphony Digital Inc. által fejlesztve. A “Polyphony Digital logo”, a “Gran Turismo” és a “GT” a Sony Interactive Entertainment Inc. bejegyzett védjegyei. A játékban szereplő gyártók, autók, nevek, márkák és a kapcsolódó képek bizonyos esetekben magukban foglalják a tulajdonosok védjegyeit és/vagy szerzői joggal védett anyagait. Valós helyszínek, entitások, vállalkozások vagy szervezetek bármilyen ábrázolása nem hivatott bármilyen szponzorációs megjelenítésre a felek által. Minden jog fenntartva.
** Beleértve egy processzort, amely több elemet fókuszpontokkal kombinálva elemez, reprodukálva az emberi perspektívát. 2020 decemberétől egyetlen más márka sem igényelt kifejezetten ilyen kognitív intelligenciát tévés processzora számára. A Strategy Analytics által ellenőrizve.
*** A promóciós időszakok országonként eltérhetnek. A felhasználási feltételek, a résztvevő TV készülékek és kiskereskedők, valamint a visszaváltási feltételek az alábbi linken érhetők el: www.sony.hu/promo/tv